naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
ciganke lete u nebo

 

film
pčelinje zubalo
Nagradom Animafestove publike ovjenčan "Pčelin film" otišla je pogledati i naša Mica Perić, intimno obožavateljica Jerryja Seinfelda. Konjsko zubalo u devedesetima ju je oduševljavalo, pa što se onda dogodilo da pčelinje zubalo nije ostavilo niti usporediv dojam?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (8)
"f" nacionale
Još od doba Severinina filmića, autoportreta Petra Vlahova ili razularenih MMS-ova Dinamovaca koji ovih dana "idu dalje", jasno je da smo nacija narajcana na fuk. Fuka i igara, propisao bi starorimski liječnik terapiju za zemlju koja vlastitu sjebanost liječi tuđom jeb-nesrećom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
zavodljivi lopud
arhiva
Iako je općeprihvaćena floskula da Jadran živi samo ljeti, a pogotovo umjetnički zamire već u ranu jesen, Marko se Sjekavica uvjerio da nitko nije otok, pa čak ni kad je riječ o otoku Lopudu.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
autorovi fantomi

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"To malo pijeska na dlanu"
Marinko Koščec
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Vlastita soba
femmeart.blogger.ba


pročitaj cijeli tekst
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom sed prolomio glasni smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska SF i porno spisateljica, autorica nagrađivanih priča te britka analitičarka kulturnih i ostalih  fenomena s naših prostora, ovih je dana nabasala  na simpatičnu ekipu u beogradskom javnom prijevozu. Poslala nam je pričicu, u epistolarnoj (e-mail, frendovskoj) formi, a nama se učinila vrijednom objavljivanja. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
kazalište
tjedan znatno boljih cirkusa
"Hanjo" je naziv predstave u režiji Senke Bulić, a prema motivima drame Yukia Mishime kojeg je obilježio svijet pun erotizma. "Hanjo" je predstava o autoru i njegovim fantomima.
pročitaj cijeli tekst
Nakon višemjesečnoga predanog angažmana u osvajačkom pohodu na vlast, u trenucima još svježega zbrajanja mandata i dojmova Zagrebu se smiješi tjedan znatno boljih cirkusa. Hrvatska metropola po treći put za redom ugošćuje probrane europske suvremene cirkuske skupine u sklopu Festivala novog cirkusa. Od 28. studenoga do 3. prosinca Zagrebačko kazalište mladih, koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Teatar ITD i Zagrebačko kazalište lutaka bit će pozornice intrigantnih predstava iz Francuske, Italije, Španjolske, Finske i Hrvatske. Ulaznice za festival (pojedinačno 40-60, komplet za osam po samo 300 kuna, odnosno 200 za studente), već su u prodaji u Cirkuskom informacijskom centru (Preradovićeva 34) i Integralu (Pothodnik).

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu