naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser / skandal
preimenovan cvjetni trg

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
film
bog trenutka
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Kultne radove švedskog boga sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao njih 62, preporučuje Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
mikronarativi
arhiva
Oktobarski salon najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
kupi pa kritiziraj

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Iako tek naljepnicom, Trg Petra Preradovića preimenovan je u Trg žrtava Milana Bandića. Odluku o novome imenu trga donio je Odbor za preimenovanje koji su oformili aktivisti Prava na grad i Zelene akcije. Svečanom postavljanju novog i vrlo privremenog (promptno uklonjenog) natpisa s novim imenom trga prisustvovali su i stanari Kupske, Galjufove, Varšavske, Erdödijeve i Horvaćanske ulice, Cvjetnoga trga, Trnja, Vrbana, Travna i Borovja, svojevrsnih gradskih žrtvenih punktova. "Žrtve gradonačelnikove sustavne politike bezobzirne eksploatacije grada zaslužuju da najljepši zagrebački trg nosi ime po njima", stoji u priopćenju Odbora.
mikser
ciganke lete u nebo
Našem je kolumnistu Božidaru Alajbegoviću izišla knjiga. Naslov joj je "Utočište od riječi" i sadrži 65 kritika/prikaza knjiga objavljivanih od 2002. do 2007. godine. Svi oni koji su strepili od njegova recenzentskog pera sada mogu uzvratiti udarac. Kupite i kritizirajte.
"Bre, ja nisam peder, i neću da budem peder!", provalio je petogodišnjak, a autobusom sed prolomio glasni smijeh. Biljana Kosmogina, beogradska SF i porno spisateljica, autorica nagrađivanih priča te britka analitičarka kulturnih i ostalih  fenomena s naših prostora, ovih je dana nabasala  na simpatičnu ekipu u beogradskom javnom prijevozu. Poslala nam je pričicu, u epistolarnoj (e-mail, frendovskoj) formi, a nama se učinila vrijednom objavljivanja. Cigani pederi - stvarno politički nekorektno.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu