naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
stand-up ili džuboks
Nedavno je u Zagrebu održan prvi Panč, festival stand-up komedije. Hrvatske, slovenske i poneka bosanska snaga nasmijavanja odmjerile su se u Tvornici kulture. Koliko su u tome uspjeli, provjerila je Nataša Govedić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
oštri udarci tupih pera
Iako smo na Zadru snova svjedočili uspješnoj adaptaciji ITD-ova "Vodoinstalatera", vrsnim transformacijama Adama Reada, te efektnim intervencijama Da Motus!-a, veći smo prostor odlučili posvetiti medijima provokativnoj premijeri predstave "Via Nova" slovenske skupine Via Negativa...
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz makedonije
arhiva
Nataša Bodrožić kraj je ljeta posvetila Makedoniji i Bitoli. Tamošnji Akto festival međunarodna je manifestacija koja uključuje vizualne i izvedbene umjetnosti, glazbu te teoriju kulture...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
ekstravagantno


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!
"Zvijezda padalica"
Linn Ullmann
(Algoritam, 2009.)


bookmarkerica
bookmarkerica.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
mikser / skandal
Y€$.zgb - pranje novca, mozga ili obraza?
mikser
i krave prosvjeduju
Ona besmislena "manifestacija" koja je još prošle godine pokrenuta kao zagrebačka "majka svih festivala" ide dalje, s očito odriješenom kesom. Yes.Zgb iliti Jesen u Zagrebu, međunarodni multikulturalni susreti, okupljaju već postojeće zagrebačke festivale i tek poneko ekstra događanje, pod istom kapom. Kapa, tvrdi Duško Ljuština, stoji SAMO 500 tisuća kuna, s argumentacijom "zbivanja po gradu koštaju, programska knjižica košta, organizacija cijele te priče nešto košta...". Sramotno gradsko muljanje očiju javnosti krije se očito iza stavke "organizacija nešto košta". Dobro to znaju svi zagrebački nezavisni festivali koji s daleko manjim donacijama iz gradskog proračuna ostvaruju i "zbivanja po gradu", i "organizaciju", i "programske knjižice" (kojih je ove godine za te silne novce Grad tiskao ravno tisuću (sic!), valjda svjestan da prošlogodišnji napori baš i nisu urodili autobusima europskih turista koje se prizivalo. No besramno će Ljuština: "Ove smo godine spremniji i organiziraniji". Reče to na press konferenciji kojom je projekt obznanjen javnosti, dan prije početka!
U Galeriji SC izvedena je prva ovosezonska kazališna premijera - "Ekstravagancija" mlade argentinske redateljice Renate Carole Gatice. Sva tri lika u monodrami prema tekstu Rafeala Spregelburda tumači Zrinka Kušević.
Prema zamisli njemačke umjetničke skupine Reinigungsgesellschaft, 1. listopada prosvjedovat će prisavske krave upozoravajući na pravo korištenja javnih površina, kritizirajući tako namjere krupnog kapitala i kontroverzni zakon o golfu. Intervencija će se dogoditi u sklopu devetog UrbanFestivala koji će od 29.9. do 6.10. pod lupu staviti problematiku Save i valorizaciju rijeke, ali i pitanje granica uopće, pod sloganom "(in)p place of border".

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu