naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
mikser
jesen u parizu
Dok gledamo 4. FSK, Nataša Bodrožić predstavlja tzv. parišku jesen koju je, kao uzor, pri pokretanju navodila i zagrebačka manifestacija. Iluzorne usporedbe, dakako, jer Pariz je ipak metropola u kojoj se ne treba događati festival da bi mu se kazalište nazivalo svjetskim.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe NOVO!!!

mikser
može li ih šleper povući?
arhiva


"Posljednji dani panka"
Gordan Nuhanović
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Odabrao Đelo Hadžiselimović" naslov je nove predstave Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život". Ovaj dokumentaristički triptih rađen je po tekstovima Davida Ivesa, u redateljskom rukopisu Maria Kovača. Damir Kantoci pripomogao je video kreacijama.

pročitaj cijeli tekst
Zahvaljujući “Cargo Sofia-Zagreb”, predstavi mobilnog kazališta u preuređenom kamionu hladnjači, o Urban Festivalu raspisali su se i mainstream mediji. Može li ga šleper izvući na vidjelo dana, pita se Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
hadžiselimović u vidri

film
klasici video umjetnosti
Program drugog festivala eksperimentalnog filma i videa 25fps u prvi je plan studentske kulturne zanimacije ubacio projekcije i predavanja, natjecateljski program, retrospektive i posebne programe. Četverodnevni projekt je osmišljen da informira, ali i educira. Ovaj potencijalno vrlo uzbudljiv događaj u Kino SC-a donio je i izniman odabir rijetko prikazivanih radova francuske avangarde iz dvadesetih godina 20. stoljeća. Ai mi vam donosimo priču o video-umjetnosti, izložbi video-radova iz poznate kolekcije Pierrea Hubera, nažalost ne kod nas. Ovdje se, doduše, ne radi o eksperimentalnom videu, već radovima koji se mogu označiti klasicima video umjetnosti.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
generalturistov pametan ulog
Mediji se ustručavaju spomenuti komercijalne sponzore bez kojih ničega ne bi ni bilo, konstatirale su Larisa Lipovac i Tamara Curić predstavljajući program Platforme mladih koreografa (od 8. do 15.10.). Baš u inat toj perverznoj praksi da kojekakvi uredi, ministarstva ili turističke zajednice za katkad zaista minijaturan donatorski ulog osiguravaju predimenzioniranu medijsku prisutnost, odlučili smo ravno u naslov staviti ime Generalturista. Ta privatna tvrtka u PMK je uložila više od Ministarstva i Grada zajedno, prepoznajući važnost podržavanja kulture i dokazujući žalosnu činjenicu da zemlja bez plesne akademije jednu vrijednu edukativno-prezentacijsku manifestaciju može financirati na kapaljku. Osim mladih hrvatskih koreografa te koreografija s platformi iz zemalja partnera, 7. PMK donosi i dvije premijere: "Couple-like" Keren Levi i Ugoa Dehaesa te "Victoria Becham ima migrenu" Mirjane Krajač.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja naklada
dijele

glazbenu igru
"Mozartova čarobna frula"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu