naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
glazba
tonovi duginih boja
Sestre Amerikanke s prebivalištem u Francuskoj zatvorile su sezonu Muzičkog salona SC-a koncertom u Teatru ITD. Na svirku CocoRosie, indie folk-elektronskog dua poslali smo Marka Sjekavicu koji se nije uspio provozati ekskluzivnim crvenim autobusom, što je možda i dobro...
pročitaj cijeli tekst
glazba
eltonov prvi put
arhiva
Hrvatska je postala zemlja velikih glazbenih gostovanja. Za ulaznice se zadužuje, markira s posla... Jednu takvu pulsku avanturu Marko Sjekavica nipošto nije želio propustiti. Elton John, prvi put.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

film
supetar u zagrebu


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Psi rata i druge beštije"
Gordana Cvitan
(DHK, 2007.)


gospon profesor
gosponprofesor.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
u iščekivanju centra
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Kako se našalio jedan kazališni kritičar, jedina sličnost zagrebačkog Tjedna suvremenog plesa i svetvinčentskog Festivala plesa i neverbalnog kazališta je u tome što oboje otvaraju plesne centre koji još nisu završeni. Iako se kao važna novost ove obljetničke edicije "neverbalnog" navodilo upravo puštanje u rad Kulturnog centra kao preteče Mediteranskog plesnog centra, čak ni premijera Marjane Krajač i ZPA "Simple life" nije se, kako se najavljivalo, održala u prostoru žuđenog centra, već u savičentskoj školi. Dogodine, dogodine...
Novopokrenuti Supetar Super Film Festival, po uzoru na motovunski, predstavit će se i u Zagrebu. Od 25. do 27. srpnja projekcije se održavaju u Dokukinu Croatia. Prikazat će i ZagrebDoxov hit "Engleski kirurg"

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu