naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
likovnost
brižno odabrane životinje
U Muzeju za umjetnost i obrt Hrvatski oglasni zbor predstavio je izložbu "Umjetnost uvjeravanja". Povijest oglašavanja u Hrvatskoj, od vremena Austrougarske monarhije, preko doba SFRJ do suvremenosti, proučio je i Ivan Kralj, provjerivši kakva su to bila vremena.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju...
Deadline 30. srpnja: Natječaj za glazbenike i vizualne umjetnike NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za plesače i glazbenike NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za scenariste
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Dobro je, lijepo je"
Ivica Prtenjača
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U splitskoj Galeriji umjetnina predstavlja se "Nova riječka scena". Koncipirana u dva segmenta, "Snapshot" i "Inside - Outside", izložba predstavlja recentnu produkciju mlađih riječkih umjetnika, sve do 30. srpnja.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
mladi riječani u splitu

film
motovun se opet trese

I osmi Motovun Film Festival zakazan je za radne dane, kako bi se već ugrožene gradske zidine poštedile masovnih vikend turista. Svejedno, najpopularniji hrvatski filmski festival ne može ni izborom dana u koje će se odviti poništiti već tradicionalnu dogmu da se u Motovunu najbolje zabavlja. Uz atraktivne tulume do zore, motovunski filmski festival ove godine nudi osamdesetak filmova s pet kontinenata, među kojima i brojne filmove nagrađene na "velikim" svjetskim festivalima u Cannesu, Veneciji, San Sebastianu i Berlinu.

performans
svetvinčenat cow-show
Zadnjeg dana sedmog Festivala plesa i neverbalnog kazališta, neposredno prije nastupa portugalske Companhie Paulo Ribeiro, svetvinčentsku Žlinju ispunile su istarske krave, izložene iza zaštitnih ograda, uz pratnju lijepih hostesa. Na ideju ovakve performativne prodajne izložbe krava (s PDV-om) autor Darko Pekica došao je na zanimljiv način: "Štorija je o temu da san uvega lita bija u Zagrebu, kadi gren jako ritko, i totalno popizdija na ZG auto-šou, aš je bilo tri put već ženskih modeli nego auto modeli."

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Dražena Šimleše

"Četvrti svjetski rat / Drugačiji svijet
je moguć!"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu