naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pjesnike NOVO!!!
Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pisce

Deadline 30. lipnja: Natječaj za pisce i pjesnike
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

film
seoske cure neće u školu
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Unatoč stečenoj međunarodnoj reputaciji, Maja Celija relativno je nepoznata mlada umjetnica hrvatskih korijena. Školovana u Italiji gdje živi i radi, razvila je osobeni stil, bogat pučkim izrazom i retro šarmom. Njezine bi koloristički žive stranice trebale zadobiti svoje stalno mjesto u hrvatskom ilustratorskom opusu, tvrdi autorica predgovora Majine izložbe Irena Bekić. Radovi se mogu pogledati u zagrebačkoj galeriji Prozori do 28. lipnja.

pročitaj cijeli tekst
Filmovima jugoslavenske kinematografije od kojih bi mnogi netragom nestali u "bespućima povijesne zbiljnosti", da ih Oberhausenova vrijedna ruka nije sačuvala, divila se u MM centru naša raspisana Nataša.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
pučki kolorizam

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
dijele dvije knjige
Lászla Darvasi
ja

"Tajna svjetska reprezentacija"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

intervju
dobrović: kukavičluk je legitiman
Četvrti Queer Zagreb festival završio je 29. travnja. Gotovo dva mjeseca poslije stigli su predugo čekani odgovori na pitanja upućena Zvonimiru Dobroviću, umjetničkom voditelju zagrebačkog festivala. Čovjek je vrijedno radio pa mu ne uzimamo za zlo. A nekako se i poklopilo s terminom održavanja, ove godine međunarodne, povorke ponosa, takozvanog Gay Pride-a, koji je i naš sugovornik prokomentirao. Dobrović, koji za sebe priznaje da je konjušar u duši, pa mu je teško ne hvaliti svoga konja, tvrdi da oko sebe vidi kukavičluk, od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje čine sve da nezavisna kultura i njezini festivali budu queer, čak i kad se tako ne zovu.
pročitaj cijeli intervju
glazba
rovinj dobio world festival

U Rovinju će se 21. i 22. srpnja na ljetnoj pozornici Monte dogoditi prvi Rovinj World Music Festival. Začetnica ideje poznata je hrvatska etno jazz glazbenica Tamara Obrovac, pa miriše na dobro. Ispod crkve Sv. Eufemije na prvom će izdanju festivala zasvirati Terrafolk iz Slovenije, Maczde Karpate iz Francuske, te ženske klape Neverin iz Kaštela i Tehu iz Cresa. Festival će najaviti njegova majka već 29. lipnja; Tamara Obrovac Transhistria Ensemble pokazat će zašto je album "Daleko je..." osvojio i kritiku i publiku, te otkud svi oni silni Porini.