naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Kazalište Studentskog centra nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
arhiva
Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, ništa nije moglo razuvjeriti mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
podunavski festival


"Sjajna svjetla, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


igramilijuna
igramilijuna.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (12)
kud oftalmolozi okom...
... tud naša Jasmina skokom. Pa nije ni ona luda da bi propustila gratis vikend u jednom od najluksuznijih dubrovačkih hotela. Kod Štroka su, svjedočila je na svoje oči, čak i bube zlatne, pa onda zamislite svu silinu dojma koji je iz suverene žene s tek penthouseom u utrinskoj limenci morao progovoriti kad se susrela s mekanim frotirnim papučama, ljubičastim vodicama koje krijepe tijelo i duh ili ležaljkama kroz koje ne propadaju čak ni oni koji obrste cijeli bogato servirani švedski stol za doručak. Imala je naša Jasmina zamjerki na WC četku, ali oprostila je Štroku tu malu mrlju na inače ugodnom kakanju.
Adrian Schvarzstein aka Greenman još se nije prestao čuditi što je njegov kratki posjet Hrvatskoj radi performansa na FAKI-ju završio uhićenjem i plaćanjem 500 kuna kazne jer u svom zelenom džepu nije imao osobne dokumente, a hrvatska policija još je jednom pokazala nevjerojatnu potrebu za umjetničkom intervencijom. Ovaj put na policiju je priveden Igor Grubić koji je u sklopu Subversive Film Festivala spomeniku Nikoli Tesli pokušao prikačiti poruku "Što si bliže Crkvi, to si dalje od Boga". Šezdeset i osma, još te se sjećamo.
Od 29. do 31. svibnja u Novom Sadu se inaugurira 'flow - Festival konverzacije za kulturu i znanost'. Osamdesetak kreativnih umjetnika i znanstvenika u dobi od 20 do 35 godina, svi redom iz deset podunavskih zemalja, zajednički će razvijati projekte "na prihvatljiv način". Flow će se održavati svake godine u nekom drugom podunavskom gradu.
pročitaj cijeli tekst
skandal
novi policijski performans

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu