naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

kazalište
i mostar voli exit


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
KLIKNI DA SAZNAŠ GDJE


"Martinove strune"
Sanja Lovrenčić
(Leykam International, 2008.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr
pročitaj cijeli tekst
skandal
ljuština za kregara!
kazalište
bračno sanje
Duško Ljuština s olovkom u ruci na štandu Josipa Kregara - ovu urnebesnu fotografiju objavio je Index.hr. Aktualni član Bandićeva poglavarstva za kulturu i najbliži Milanov intimus potpisao se, uz predočenje osobne iskaznice, na listu podrške za gradonačelničku kanidaturu nezavisnog Kregara. Hvata li Ljuština zamah za ostajanje u fotelji ili će sve to prezentirati kao svoju sklonost humoru i satiri, ostaje predmet nagađanja.
Predstava Teatra Exit "Kako misliš mene nema?", u režiji Ivice Boban, na festivalu Mostaska liska osvojila je nagradu publike za najbolju predstavu u cjelini, dok su Amar Bukvić i Filip Juričić ravnopravno ponijeli nagradu za najboljeg glumca. A sad u Osijek, Đakovo, Bašku, Križevce, Karlovac...
pročitaj cijeli tekst
"Predstava nema redatelja jer se autorskom timu činilo da je zajednička muka plodnija od sigurne uprave", stoji u letku predstave "Doc Hihot i tajanstvene supstance" prema tekstu Nataše Govedić, a u izvedbi Vilima Matule i Branke Trlin. Iskok iz hijerahijskog modela nije mogao biti slučajan - "Doc Hihot" je predstava koja promišlja autoritete osoba, teorija, ideala, te što se dogodi kad se sudare s grubom stvarnošću. Autorski trio odgrnuo je kazališne zastore i doveo nas pred zid - jesmo li se i sami sudarili?

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu