naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je s nekoliko zapisa uskomešao kazališnu javnost, blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu autora. Donosimo ekskluzivni razgovor s negativcem koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
pročitaj cijeli tekst
književnost / skandali
pismo visočanstvu kulture
Književnica Silvija Šesto, dopredsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, u otvorenom pismu Ministarstvu kulture upozorava na upitne sustave potpore, gadljivi rad vijeća i prljave igre velikih nakladnika. Otkriva i zašto će Ministarstvu vratiti književničku potporu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
kad piškenje nije gratis
Ruka većeg školarca koja manjem školarcu prepriječi put do zahoda, nemio je scenarij školskog bullyinga koji na simboličkoj razini naznačuje da i olakšati se nekad nije - nimalo lako. Iz mikrokozmosa takvog, rekli bismo, uobičajenog školskog svijeta, dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
likovnost
automatska ecriture

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. ožujka: Natječaj za 42. Zagrebački salon
Deadline 31. ožujka: Natječaj za Biennale mladih
Deadline 1. travnja: Natječaj za performere NOVO!!!
Deadline 15. travnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Pet litara benzina"
Kemal Mujičić Artnam
(Breza, Zagreb, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


likovnost / skandali
ministar kulture umara poštare
Nakon otvorenog pisma književnice Silvije Šesto kojim je, adresirajući ga na Visočanstvo kulture, kritički progovorila o kulturnoj politici prema knjizi, poštanski sandučić Ministarstva kulture u Runjaninovoj 2 dobio je još jedan u pisamce zapakiran šamar. Autorstvo ovaj put potpisuje dvadesetero najpoznatijih međunarodnih kustosa, direktora i galerista, oštro protestirajući protiv nedavne odluke Željka Kipkea, izbornika Hrvatskog paviljona na Venecijanskom bijenalu koji je otkazao suradnju Davidu Maljkoviću i potom izjavio da je taj umjetnik - "prošlost". U obranu Maljkovića stao je i hrvatski kustoski tim WHW koji tvrdi da Kipkeov i Franceschijev tretman Davida Maljkovića predstavlja temeljno nepoštivanje umjetnika te dovodi u pitanje etiku kustoskog posla.
pročitaj cijeli tekst
"Prozori" Vanje Popek otvoreni su u MMC-u Luka (Pula) do 5. travnja. Izvori autoričina slikarstva, kaže kustosica Branka Benčić, leže u "apstraktnom ekspresionizmu i lirskoj apstrakciji, kojima je glavno sredstvo oblikovanja automatska ecriture".
pročitaj cijeli tekst
pročitaj pismo

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu