naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. studenoga: Natječaj za filmove
Deadline 3. studenoga: Natječaj za izložbu
Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

film
almodovar se vratio
arhiva


"Metastaze"
Alen Bović
(Konzor, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Krpice i bebe" naziv je izložbe Ane Horvat koja se u zagrebačkom Atelieru Artenativa može pogledati do 27. listopada. Izložene su skulpture i reljefi malih formata čiji su motivi ljudski likovi, oči, put, anatomija, "smiješnost" i "strašnost".
pročitaj cijeli tekst
Novi film Pedra Almodovara zove se "Volver" ("Vraćam se") i obilježen je neobičnom toplinom povratka. Ženski film, film bez muškaraca, otišla je pogledati Nataša Bodrožić, kao preventivu jesenske melankolije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
smiješnost/strašnost

film
svaka ti bradata dala!

Jedan od filmova koji se izdvaja iz celuloidne mase na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu zasigurno je film "Taxidermia" mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija, prikazan drugog festivalskog dana. Naravno da Kupusovu oku ovaj provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti. Ako ste ga vi propustili, ne očajavajte jer već 26. listopada ide u redovnu kino distribuciju. Samo da vam maštu zagolica, potrudila se Ivana Perić. Golicanje od noćnih prstića do neobrijanih pazuha.

pročitaj cijeli tekst
likovnost
narodi skloni zaboravljanju

U modernoj civilizaciji, a osobito na području istočne/središnje Europe, postoji sklonost naglog zaboravljanja socijalnih i kulturnih vrijednosti. Česte promjene političkih sustava i krugova moći koji uvijek iznova pišu povijest/povijesti - tome samo pogoduju. "Promjenjiva amnezija - suvremena umjetnost iz Hrvatske" naziv je izložbe koja se do 29. listopada može vidjeti u Hrvatskom paviljonu novog Kulturnog centra Babel u Utrechtu u Nizozemskoj. U sklopu izložbe "Istočni susjedi" predstavljeni su radovi Gorana Trbuljaka, Dalibora Martinisa, Andreje Kulunčić, Magdalene Pederin, Ivana Marušića Klifa, Slavena Tolja i Darka Fritza, koji je ujedno i kustos izložbe.


NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu