naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti tisak. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
ples kod susjeda


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Queer Zagreb pozvao je domaće plesače i performere da na temu "Zločin, seksualnost i rod" osmisle kratke izvedbe koje će se, u brazilskom projektu "Kuća drugog", izvoditi u jednom zagrebačkom stanu.
in memoriam / ispravka
riječi, riječi, i nove riječi...
film
dok nas ispuh ne rastavi
Da ljubav prema silikonskim lutkama može biti neopisivo stvarna, uvjerili smo se još na ZagrebDoxu, u filmu "Guys and Dolls" Nicka Holta koji portretira američke muškarce koji su životnu družicu, ili čak njih tucet, pronašli narudžbom preko interneta. I Craig Gillespie za svoju komediju "Lars and the Real Girl" uzeo je identičan obrazac, s time da je klasificiranje filma kao komedije u kina privuklo daleko više tinejdžera željnih humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.
pročitaj cijeli tekst
"Smrt Tomislava Ladana golem je i nenadoknadiv gubitak za hrvatsku kulturu, leksikografiju, hrvatski jezik i jezikoslovlje", nova je (i očito lektorirana) verzija rečenice "Smrt Tomislava Ladana golemi je i nenadoknadiv gubitak za Hrvatsku kulturu, leksikografiju hrvatski jezik i jezikoslovlje." Tako je, nakon objave na Kupus.netu o zadivljujuće niskoj razini pismenosti brzojava o odlasku upravo stjegonoše pismenosti, Ministarstvo kulture preinačilo vijest o brzojavu ministra Biškupića na svojim web stranicama. Nije sad jedino jasno je li onda poslan i novi brzojav, ili je tek lažno izvješteno da je poslan "pismeniji" brzojav, da bi se umanjila sramota.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu