naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
rasplesano srce istre

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
pinokio u kazalištima
U hrvatskom se teatru već duže vrijeme marljivo plete ogromno klupko laži. Zagrebačka kazališta, ponajčešće HNK, Gavella i Teatar Exit, krivotvore tekstove kazališnih kritičara ne bi li namamila publiku na predstave. Pinokija je za nos uhvatio Ivan Kralj.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
motovun i u zagrebu

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Na osmom Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu izvedeno je jedanaest predstava iz Velike Britanije, Švicarske, Izraela/Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Nevjerojatno, ali istinito, umjetničkoj voditeljici festivala Snježani Abramović uspjelo je još jednom oteti publiku razvikanijih i marketinški moćnijih filmskih festivala iz okolice (ili možda sad već nije preuzetno reći: stvoriti svoju vlastitu publiku) koja u istarski gradić teško izgovorljiva imena dolazi po porciju plesa.
kazalište
ambijentalno, a opet ne
Staviti predstavu u ambijent kamenoloma, a onda uništiti sliku nekakvim komercijalnim paravanima koji reklamiraju sponzore, sve češća je praksa projekata koji žele biti "site specific". Često umjetnost u nekom vanjskom prostoru od one u zatvorenom razlikuje tek nepostojanje zidova, a sav onaj kapacitet koji nudi ambijent ne bude iskorišten. Sličnu je boljku preboljelo i gostovanje baleta Pariške nacionalne opere na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ipak, vrhunskom je izvedbom uspješno spašen obraz šlampavog organizatora.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
Nakon što se na motovunskom brdu odgleda brdo filmova, mala gomilica od njih šest (nešto manje od desetine ukupno prikazanih na devetom Motovun Film Festivalu) prikazat će se i Zagrepčanima na sceni Amadeo. Od 28. srpnja do 2. kolovoza djelić motovunskog platna ukazuje se i metropoli.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu