naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 31. svibnja: Natječaj za filmove NOVO!!!
Deadline 31. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 1. lipnja: Natječaj za eksperimentalni film i video
Deadline 4. lipnja: Natječaj za bendove NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
mormoni i amiši
arhiva


"Lolita u Teheranu"
Azar Nafisi
(Naklada Ljevak, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Povodom Dana Grada Zagreba (31. svibnja), do tog se datuma u Galeriji Kupola Gradske knjižnice na Starčevićevu trgu mogu razgledati umjetničke fotografije Leonarde Vidanne s motivima metropole.

pročitaj cijeli tekst
Prijateljice Perić-Bodrožić donose (postmodernistički?) osvrt na koncert grupe Calexico održan u dvorani Pauk, u Zagrebu. Beogradu, Sarajevu, Ljubljani? Hm, pitajte mormonsko-amiške lidere ove španjolsko-kanadske grupe.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
rođendan u galerijiNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura dijele
dvije knjige
Heike Geißler

"Rosa"

kazalište
fakijanje po ulicama, treći put
Deveti Festival alternativnog kazališnog izričaja već treću se godinu događa bez vlastitog prostora u kojem bi Attack! mogao smjestiti bar dio pozvanih predstava. Zbog izmještenosti same organizacije na ulicu, program devetog FAKI-ja također osvaja taj slobodni dio gradskog teritorija, namjeravajući privući pažnju i šire publike, te joj pružiti uvid u predstave izvan kazališnog mainstreama, kao i izravnu interakciju. Festival traje od 23. do 27. svibnja, a nakon svečanog otvorenja nastupom puhačkog orkestra Šiba i Batina na Mažurancu, nastupa još dvadesetak grupa iz Hrvatske i ex-Jugoslavije, Velike Britanije, Poljske, Argentine i Španjolske. Festival zatvara gala spektakl u SC-u, gdje ćete se frizurom, šminkom, odjećom, plesom i zabavom moći vratiti u gimnazijske dane i uzbuđenje maturalne večeri.
glazba
exit sada i u zagrebu!

Ove godine duh Exita možete konzumirati i prije samog Exita. "Exit u pokretu" serijal je glazbenih događanja  koji će se održati u Zagrebu, Sarajevu, Banja Luci,  Ljubljani i Skoplju, a predstavlja uvod u festival koji će okupirati Novi Sad od 6. do 9. srpnja. Na zagrebačkom mini festivalu 27. svibnja dva će stagea dijeliti TBF, Obojeni program, Tim Deluxe,  Vladimir Acic,  Dee Face, Intruder, Mistakemistake, Marchelo, Baseline DJs. U Aquariusu će se prodavati i karte za pravi Exit - po promotivnim cijenama.