naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
film
kinematografsko jajce
Odjavna rola "Karaule", desetog filma Rajka Grlića, može poslužiti kao zgodna ilustracija da je komunistička Jugoslavija ipak vjerovala u Uskrs. Evo je, nu, diže se koprodukcijski. Koje su i kakve implikacije ovog "pravog srastanja", analizira Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 26. travnja: Natječaj za dramske pisce
Deadline 30. travnja: Natječaj za film, video i multimediju NOVO!!!
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 10. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 11. svibnja: Natječaj za karikaturiste
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

likovnost/moda
što rade kad ne nose...
arhiva


"Glineni kolos"
Philippe Fusaro
(SysPrint, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Proljetno buđenje u Zagrebu se ovog tjedna odvija sinkronizirano. Što raditi, izabrati? Počinje četvrti Queer Zagreb festival, počeli su petnaesti Dani hrvatskog filma, a svoj festival ovih dana slave i znanstvenici - na Festivalu znanosti. U drugoj polovici tjedna i Močvara slavi rođendan minifestivalom.

pročitaj cijeli tekst
... revije? Modeli koji će nositi novu modnu kolekciju hrvatskog dizajnera Silvija Vujičića, u stvarnom su životu njemački porno glumci. Konačno modna revija na kojoj se nitko neće pitati jesu li manekeni homoseksualci! Kupus.net predstavlja queer fuckere.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
tjedan festivalaNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Queer Zagreb dijele ulaznice za predstavu

Cie. IDA / Mark Tompkins:
"Song and Dance"

likovnost / film
judino evanđelje vizualizirao je hrvat!
"Evanđelje po Judi" uzbudilo je oko Uskrsa cijeli kršćanski svijet. Pronađene skripte i snimljeni dokumentarac, koji je imenom producenta National Geographica dao nezanemariv prilog vjerodostojnosti dokumenta, bacaju posve novo svjetlo na ulogu Jude; "izdaju" mu je navodno naredio sam Isus. Javnosti je, međutim, bilo nepoznato da je uvid u spise i dokumentaciju za cijelo vrijeme pripreme dokumentarca imao i jedan naš sunarodnjak. Upravo je rođeni Zagrepčanin Gordan Ključec napravio storyboard za film National Geographica. Kupus.net donosi razmišljanja ovog talentiranog ilustratora, a da biste stekli dojam kako je Ključec zapravo zamislio film "Evanđelje po Judi", ekskluzivno donosimo i dijelove njegova storyboarda koji je još do jučer bio strogo čuvana svjetska tajna.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
uigrani špil karata
"Pasijans" je naziv nove plesne predstave koja pred zagrebačku publiku stiže u šarolikom i bogatom autorskom rukopisu. Hrvatsko-slovensku koprodukciju Zagrebačkog kazališta mladih, Zagrebačkog plesnog ansambla, En-Knapa i Cankarjeva doma nadopunili su i doprinosi umjetnika iz Izraela, Finske, Španjolske. Rezultat je za domaće prilike natprosječna plesna predstava o relativnosti pojedinačne spoznaje i osamljenosti u suvremenom društvu. Indijska parabola o slijepcima koji ne prepoznaju slona prenesena je motivirano, uvjerljivo, upečatljivo...
pročitaj cijeli tekst