naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
dezorijentirani kompas

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz ukrajine II.
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Kupusova suradnica Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Svejedno, tamo i za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
pročitaj cijeli tekst
likovnost
chagallove zelene tene
arhiva
Marko Sjekavica Marca Chagalla pamti još iz katekizama koji su mu kao šestogodišnjaku približavali biblijske priče. Koje desetljeće kasnije, imenjak mu se vratio. "Priču nad pričama" vrijedilo je pogledati.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
pukotine u oblacima


"Cipele za padanje"
Lada Puljizević
(Izdavački centar Rijeka., 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Bitke kroz povijest
asboinu.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Fantasy roman se izgleda ne može napisati a da nije barem trilogija. Tako i filmski fantasy pretpostavlja sagu u nastavcima. Tada i novac stiže u nastavcima. Ako sudimo po startnom mrcvarenju Pullmanove knjige, redatelj "Zlatnog kompasa" Chris Weitz odlučio je snimiti nanizanku dulju od Potter serijala. Pauzu između knjiških činova pretvorio je u filmski finale, potencirajući vlastiti osjećaj za dinamiku koji poznavateljima knjige možda i neće biti drag. Film i knjigu pročitao je Mladen Končar.
mikser
lepljivi anđeo u space shuttleu
ANA Elizabet, nekad samo ANA, diplomirana je kiparica bečke Likovne akademije, a posljednjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu. Svojim fotografskim prikazima neba do 6. travnja predstavljat će se u zagrebačkoj galeriji Karas. Pod nazivom "Heaven 180 degrees", ova serija radova oblake montira u cjelinu tako da naglašavaju potencijal našeg najšireg vidnog kuta. Također, tvrde povjesničari umjetnosti, ovo nije tek uobičajena reprezentacija stvarnosti, već i pukotina u istoj kroz koju se ponire u osobni, vanrealni svijet umjetnice.
Ona je lijepa. I ljepljiva. Smrdi po ljepilu. Projektira frke u glavi. Ljepljiva je na još nekoliko načina. Zatreptale pesnice lako se zalijepe za njezino muško-žensko lice. Biljana Kosmogina za nju se lijepi kao za najbolju prijateljicu. A Pamela čak ne pamti da joj je periku donirala upravo ona, srpska spisateljica bez dlake na jeziku. Ako ne pratite njezin novopokrenuti blog, onda niti ne znate što se dalje događalo s romskom heroinom koja je ne tako davno, osim u beogradskom javnom prijevozu, zablistala i na Kupusovim stranicama. Oteo je ljepljivu Pamelu space shuttle i odnio je među zvijezde gdje i pripada.
počitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu