naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ljudi s velikim č
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. "Valcer s Bashirom" odgledala je i naša filmska Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz chicaga
arhiva
Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No ne i za Natašu Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
benefit za mediku


"Ljubim tvoje usne tisuću puta"
razni autori
(Planetopija, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kojotica
kojotica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
picigin u veljači
film
ziher torta
U danima kad nove mjere popularnosti prelaze u sintagme "napuniti Arenu Zagreb", pa se na nisku uspješnih mogu tek upisati Thompson, Lepa Brena ili Zlatko Sudac, puna velika dvorana Doma sportova, i to uz srdačnu podršku medijskog organizatora Radija 101, može se učiniti ne baš značajnim pothvatom. Kontekstualizacija Bandićeve megalomanije ne može dakako biti novo mjerilo uspjeha, što potvrđuje i Mica Perić, samo "jedna od" posjetiteljica velikog koncerta TBF-a.
pročitaj cijeli tekst
U Medici se 26.2. organizira fundraising okupljanje u organizaciji Ministarstva psihodelije. Večer se zove "CHILLIBar u CiRkUsU", ulaz je 20 kuna, a prihod ide za uređenje dvorane za izvedbene umjetnosti.
"Tko želi biti Oskarovac?" poznata je televizijska igra koja svake godine uz male ekrane prikuje milijune ljudi. Točan odgovor već i vrapci na grani pijevaju - postalo je to opće mjesto kompromisa i socijalno-političkih poruka. Film? Pa tko se još sjeća "Trainspottinga" Dannyja Boylea? I gdje je uopće nestao taj čovjek, pita se Mica Perić. Osvajač osam zlatnih kipića svog je "Milijunaša s ulice" režirao ziheraški, kao - posve drugi čovjek.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu