naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
pozdrav iz ukrajine II.

 

anatomija ženske konstruktivnosti (10)
hrvatska poštanska banda
Jasmini Trifunović ponovno se digla kosa na glavi. Ne, nije bila kod frizera, već u banci. Hrvatskoj poštanskoj banci. U potrazi za zagubljenom božićnicom, na šalteru banke zahtijevala je vlastiti novac. Izgubila je dobrih sat vremena, ali ponos je ionako nemjerljiv u valuti.
pročitaj cijeli tekst
film
volim te govno moje malo
"Volim te govno moje malo" u post scriptumu. Ma koliko god mi mislili da su govna miljama daleko od našega doma, prije ili kasnije će nas stići. "Obitelj Savage" klasična je priča o otuđenju modernog bića, ispričana je letargično i pomalo off the record, tvrdi Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
volite se posvuda
arhiva
Baš pred Valentinovo zatvorila je vrata londonska izložba "Seduced: Art and Sex from Antiquity to Now". Srpska spisateljica Biljana Kosmogina ukazala se pred tim raskrečenim nogama i zabilježila sljedeće...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
iz lepoglave u kina


"Nula Nemo"
Svjetlana Gjoni
(V.B.Z., 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Profesorica i mama
karaka.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Očiju uprtih prema Crnome moru, koje je, kaže, zaista crno, Nataša Bodrožić svoje je ukrajinsko proputovanje završila u Odessi, milijunskom gradu kojem tepaju i da je "mali Pariz". Odessina Seina protječe ispod mosta sa stotinu katanaca, a u Odessinu Louvreu slave se rođendani pridošlih crnogorskih moreplovaca. U svojevrsnoj rupi između soc-realizma i divlje tranzicije, Nataša je pronašla mjesto u kojem za Zagreb kažu da je "daleko u Europi".
film
kontroverzno na doxu
pročitaj cijeli tekst
Zagrebački Studentski centar ovog je tjedna domaćin četvrtog po redu međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox. Od 130 dokumentaraca nama se najintrigantnijom učinila selekcija kontroverznoga filma. Zahvaljujući izborniku Nenadu Puhovskom, u metropoli hiperkatoličke Hrvatske gledat ćemo, primjerice, kako je jedan inženjer aeronautike vodio ljubav s konjima, kako drugi Amerikanci žive sa silikonskim lutkama, te zašto su norveškim kravama kirurški ugradili prozore na bokove.
Dugometražni dokumentarani film Ivone Juke "Što sa sobom preko dana" sredinom ožujka kreće u redovitu hrvatsku kino distribuciju. Filmski zabilježeni zatvorenici koji u Lepoglavi uče Shakespearea već su osvajali nagrade na domaćim, ali i međunarodnim filmskim festivalima.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu