naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
cirkusi lete u nebo
Drugi Festival novog cirkusa u šest je dana komprimirao najbolje od europskoga novoga cirkusa - 3000 ljudi pohrlilo je konzumirati ovu manifestaciju. Dojmove s drugog FNC-a riječju prenosi Robert Kovačić, a slikom Goran Šarić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
kazalište je glupo
Kazalište je glupo, dosadno i ne zanima ih. Tako se izjasnilo 25 posto učenika zagrebačkih srednjih škola koji su sudjelovali u prvom reprezentativnom istraživanju tržišta u hrvatskom kazalištu, i to tržišta mladih. Istraživanje je organiziralo kazalište Mala scena te došlo do poražavajućih podataka. Brojke kažu da 40% mladih slobodno vrijeme provodi u kafiću, 25% pred televizorom, a samo 1,3% odlučuje se na odlazak u kazalište. K tome, 25% mladih ide u kazalište samo kad mora sa školom, a 7% njih nikad nije bilo u kazalištu.
kazalište
božo b. iliti bozo b.
Jelena Lopatić, Lada Bonacci, Lana Jozić, Lada Bonacci, Helena Kalinić, Ana Marić i (naslovni) Božo Bauer čine izvedbeni postav nove ITD-ove predstave "Gdje je nestao Božo B.?" Predstava u režiji Olje Lozice bavi se pronalaskom užitka u virtualnom prostoru naših kompjutera te jednako fiktivnom i neistraženom prostoru nas samih. Gdje nastaje i nestaje intima, te kako su autori istraživali samoću kao polazišnu poziciju kojom se navodno rađa identitet, saznajte od 28. do 31. siječnja.
film
dodaj mi kameru
Treći festival dokumentarnog filma ZagrebDox održavat će se u Studentskom centru od 26. veljače do 3. ožujka. Osim gomile svjetskih dokumentarnih hitova organizatori su najavili i gostovanje Jennifer Fox, nagrađivane autorice i pokretačice "osobnog dokumentarca" u kojem redatelj i protagonist dodaju kameru jedan drugome.

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore
Deadline 1. veljače: Natječaj za film, video, fotografije... NOVO!!!


"Berlinski ručnik"
Dražen Ilinčić
(Fokus komunikacije, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu