naslovnica
kolumne
forum
kontakt
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Kazalište Studentskog centra nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
festival split?


"Sjajna svjetla, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


igramilijuna
igramilijuna.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
novi policijski performans
Adrian Schvarzstein aka Greenman još se nije prestao čuditi što je njegov kratki posjet Hrvatskoj radi performansa na FAKI-ju završio uhićenjem i plaćanjem 500 kuna kazne jer u svom zelenom džepu nije imao osobne dokumente, a hrvatska policija još je jednom pokazala nevjerojatnu potrebu za umjetničkom intervencijom. Ovaj put na policiju je priveden Igor Grubić koji je u sklopu Subversive Film Festivala spomeniku Nikoli Tesli pokušao prikačiti poruku "Što si bliže Crkvi, to si dalje od Boga". Šezdeset i osma, još te se sjećamo.
Jedanaesti FAKI započeo je skandaloznom odlukom zagrebačke policije da nasred Trga bana Jelačića, a radi tobožnje brige za javni red i mir, upotrijebi silu nad španjolskim performerom Adrianom Schvarzsteinom i privede ga u policijsku postaju. Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, negodovanje građana što odvode performera, pa čak ni intervencija Španjolskoga veleposlanstva, nije razuvjerila mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.
Od 27. do 31. svibnja u kinoteci Zlatna vrata te u ljetnom kinu Bačvice održava se prvi Festival mediteranskog filma Split. Ova, hm, neobično nazvana manifestacija prikazat će jedanaest dugometražnih filmova.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu