naslovnica
kolumne
forum
kontakt
mikser
spomenik palim junacima

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
recitacija za mrtve
arhiva
Dok su se europske nacije sjatile u Helsinki ne bi li tražile nasljednike Eurosongovih Lordi zombija, posjetili smo tamošnju izložbu "Vjetar s Istoka" koja pokazuje da Azija daleko drukčije poima smrt.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
modni in & out

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Imitirajući folklor podizanja spomenika kao simbola ujedinjenja nacije ili grupacije, Queer Zagreb nedavno je na križanju ulica Vladimira Nazora i Ivana Gorana Kovačića podigao spomen-ploču upravo toj dvojici. Dok se raspravlja treba li svoju ulicu prije dobiti Račan ili Tuđman, Nazorova i Kovačićeva na proplanku su se već pomilovale, sada i u obliku obilježja palim junacima, odnosno uzdignutom ponosu. Marko Sjekavica pita se zašto nam licemjeri prešućuju muškoljube, dok Petrarcu bez Laure razumjeti ne možemo.
Prije točno dva mjeseca na ovim smo stranicama objavili otvoreno pismo književnice Silvije Šesto Visočanstvu kulture na čelu s ministrom Božom Biškupićem. Pismo u kojem je ova književnica za djecu i mlade počela otkrivati prljave igre velikih nakladnika nije urodilo očekivanim rezultatima - u međuvremenu je, štoviše, njezinoj izdavačkoj kući odbijen otkup knjiga što Silvija Šesto tumači kao indikativnu kaznu. Odlučna da stane na kraj od države financiranom robovlasničkom odnosu prema autorima koji "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministasrstva i udruge.
U velikogoričkoj Galeriji Galženica do kraja svibnja mogu se razgledati fotografski radovi Mare Milin, okupljeni pod nazivom "A strana, B strana". Kakve su fotografije izašle u modnim časopisima, a koje pak nisu?
književnost / skandali
autori, dignimo glas!
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu