naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

likovnost
voda u grimaldi


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
KLIKNI DA SAZNAŠ GDJE


"Martinove strune"
Sanja Lovrenčić
(Leykam International, 2008.)


Bookeraj
bookeraj.blog.hr
pročitaj cijeli tekst
književnost / skandali
kako smo uvrijedili glas koncila
skandal
ljuština za kregara!
Tko tebe kruhom, ti njega kamenom - kao da poručuje Nedjeljko Pintarić, direktor Glasa Koncila, nezadovoljan što je Kupus.net besplatno, ne naplativši ni lipu oglasnog prostora, objavio vijest da je Glas Koncila raspisao natječaj za najbolji neobjavljeni roman s fondom od 170 tisuća kuna. Našu opasku da Glas Koncila "nije mario za reseciju" (riječ je o najunosnijem aktualnom književnom natječaju) izdavač je, tko zna zašto, shvatio kao podmuklu insinuaciju, umjesto da pošalje zahvalu što mu je oglas prenesen bez naknade. Glas Koncila osjetio se prozvanim za nečista posla (?) i udijelio nam moralnu lekciju. Pa kad je od Glasa Koncila, svakako ćemo sutra na ispovijed!
"Napoleonova voda" Roberta Pilepića prvonagrađena je fotografija na natječaju Grimalda 2009. Taj i drugi radovi na temu "Voda u njedrima Istre" od 26. se travnja mogu pogledati u Galeriji Grimalda, dakako u - Grimaldi.
pročitaj reagiranje
Duško Ljuština s olovkom u ruci na štandu Josipa Kregara - ovu urnebesnu fotografiju objavio je Index.hr. Aktualni član Bandićeva poglavarstva za kulturu i najbliži Milanov intimus potpisao se, uz predočenje osobne iskaznice, na listu podrške za gradonačelničku kanidaturu nezavisnog Kregara. Hvata li Ljuština zamah za ostajanje u fotelji ili će sve to prezentirati kao svoju sklonost humoru i satiri, ostaje predmet nagađanja.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu