naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je s nekoliko zapisa uskomešao kazališnu javnost, blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu autora. Donosimo ekskluzivni razgovor s negativcem koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
ivan supek (1915.-2007.)
Katastrofa duha plašila je Supeka dulje od spoznaje o ograničenom roku vlastitoga trajanja. Taj dalekovidni mislitelj izričito je tražio da ga se poštedi grandioznih ispraćaja kakvi su tako precizno opisivali duhove jednog Tuđmana ili Šuška.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
kad piškenje nije gratis
Ruka većeg školarca koja manjem školarcu prepriječi put do zahoda, nemio je scenarij školskog bullyinga koji na simboličkoj razini naznačuje da i olakšati se nekad nije - nimalo lako. Iz mikrokozmosa takvog, rekli bismo, uobičajenog školskog svijeta, dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
likovnost
svjetlo za čudo

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. ožujka: Natječaj za 42. Zagrebački salon
Deadline 31. ožujka: Natječaj za Biennale mladih
Deadline 15. travnja: Natječaj za pjesnike NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


književnost / skandali
otvoreno pismo visočanstvu kulture
Književnica Silvija Šesto, dopredsjednica Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, nakon ignoriranja službenih zaprimatelja pošte Ministarstva kulture, uputila je ministru Boži Biškupiću otvoreno pismo, vjerujući da će na taj način prije biti pročitano negoli da traži političke linkove kojima bi skratila put do odaja "visoč... pardon Ministarstva", kako ga naziva. Nakon što je Ministarstvo objavilo rezultate natječaja o potpori novim izdanjima knjiga, na kojem je u Nakladi Semafora prošla tek suatorska kniga Silvije Šesto "Dnevnik jedne ljubavi" te od ukupne svote od osam milijuna kuna dobila osam tisuća, književnica je odlučila javno progovoriti o upitnim sustavima potpore, gadljivom radu vijeća, te prljavim igrama velikih nakladnika. Otkriva da će iz protesta vratiti Ministarstvu i tromjesečnu književničku potporu, a potom potražiti sreću "izvan granica svoje domovine".
pročitaj cijeli tekst
Izložba digitalnih printova i videozapisa "Svjetlo" Božidara Jurjevića do kraja se ožujka može pogledati u osječkoj Galeriji Waldinger. Na Korčuli i u Dubrovniku autor je otkrivao neraskidivu vezu svjetla i čuda.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj pismo

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu