naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith u gasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
sljedeće jeseni cirkus zvuka
Dojmovi s drugog Festivala novog cirkusa još se nisu ni slegnuli, a Mala performerska scena već je objavila natječaj za nove predstave koje će u studenome biti izvedene na trećem međunarodnom Festivalu novog cirkusa. Kako su Zagreb u proteklom festivalskom izdanju posjetili brojni europski programatori u potrazi za hrvatskim talentima, ova manifestacija defitnitivno je dobro mjesto promocije pomaknutih novocirkuskih predstava kojima aplicirati mogu hrvatske profesionalne i amaterske cirkuske skupine ili one plesne/performerske otvorene istraživanju ovog zanimljivog kazališnog fenomena. U fokusu trećeg festivala jest akustični cirkus, a prijave se primaju do lipnja.
likovnost
kromosom viška

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave NOVO!!!


"Miris suhih ruža"
Tim Lott
(Celeber, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


skandal
pištoljanje u močvari, pušketanje u gavelli
U noći s petka na subotu 24. veljače, oko 3:50, ispred kluba Močvara dogodio se višestruki pokušaj ubojstva. Žrtve su 21-godišnjak koji je zadobio prostrijelnu ranu glave, 31-godišnjak koji je zadobio ubodnu ranu u lijevu natkoljenicu i 18-godišnjak koji je zadobio rezne rane po rukama. Još je jedan 23-godišnjak zadobio ubodnu ranu u trbuh. Nemili se incident dogodio baš u trenucima kad se Močvara, u raspravi s gradskim ocima koji su joj smanjili donacije za 2007. godinu, pokušava dokazati kao kulturni klub potreban zagrebačkoj urbanoj sceni. U četvrtak je pak u kazalištu Gavella policija pronašla pravu pušku M48 koju su glumci koristili u predstavama (a takvih neobičnih rekvizita u Gavelli, kažu, ima još). Ovu neobičnu ratnu ostavštinu u Stazićevu kazalištu policija je pronašla pri rutinskom pregledu radi posjeta predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.
pročitaj cijeli tekst
pročitaj cijeli tekst
U karlovačkoj galeriji Vjekoslav Karas izložene su fotografije Gorana Vranića koje portretiraju djecu s Downovim sindromom. Autor je želio pokazati da su i djeca s kromosomom viška - vesela, zaigrana i znatiželjna, baš poput svih ostalih mališana. Četrdeset i četiri fotografije zajednički naslovljene "Među nama" u ovoj se galeriji mogu pogledati do 28. veljače, a potom sele u druge karlovačke prostore.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu