naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
mikser
jesen u parizu
Dok gledamo 4. FSK, Nataša Bodrožić predstavlja tzv. parišku jesen koju je, kao uzor, pri pokretanju navodila i zagrebačka manifestacija. Iluzorne usporedbe, dakako, jer Pariz je ipak metropola u kojoj se ne treba događati festival da bi mu se kazalište nazivalo svjetskim.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije
Deadline 18. listopada: Natječaj za koreografe NOVO!!!

glazba
klan koji vlada svijetom
arhiva


"Posljednji dani panka"
Gordan Nuhanović
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Kino Nebo" talijanskog redatelja Dania Manfredinija predstava je kojom je Festival svjetskog kazališa završio svoju četveroljetku. Komad koji reanimira ugaslo milansko porno kino na zagrebačkom je gostovanju izveden u Kinu Europa kojem slična sudbina prijeti nad krovom.

pročitaj cijeli tekst
Nisku dubrovačkih ljetnih manifestacija zaokružio je festival autoreferencijalno nazvan Festival Julian Rachlin & Friends. I šestu godinu za redom doveo je mladi gospodin Rachlin u Knežev dvor kremu klasične glazbe.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
umiruća kina

mikser
može li ih šleper povući?
Urban Festival jedan je od onih događanja koja teško uspijevaju komunicirati sa širom javnosti. Često doživljavan kao hermetičan i usmjeren na usku zainteresiranost konzumenata, ove je godine napravio iskorak predstavom “Cargo Sofia-Zagreb” Stefana Kaegija iz švicarsko-njemačke grupe Rimini Protokoll. Zahvaljujući mobilnom kazalištu u preuređenom kamionu hladnjači, o Urban Festivalu raspisali su se i mainstream mediji. Može li ga šleper izvući na vidjelo dana, pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
film
klasici video umjetnosti
Program drugog festivala eksperimentalnog filma i videa 25fps u prvi je plan studentske kulturne zanimacije ubacio projekcije i predavanja, natjecateljski program, retrospektive i posebne programe. Četverodnevni projekt je osmišljen da informira, ali i educira. Ovaj potencijalno vrlo uzbudljiv događaj u Kino SC-a donio je i izniman odabir rijetko prikazivanih radova francuske avangarde iz dvadesetih godina 20. stoljeća. Ai mi vam donosimo priču o video-umjetnosti, izložbi video-radova iz poznate kolekcije Pierrea Hubera, nažalost ne kod nas. Ovdje se, doduše, ne radi o eksperimentalnom videu, već radovima koji se mogu označiti klasicima video umjetnosti.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Bulaja naklada
dijele

glazbenu igru
"Mozartova čarobna frula"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu