naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište
performerska jesen

 

glazba
diva i bez petog elementa
Albanskoj sopranistici Invi Muli kao okidač megapopularnosti neminovno je poslužio primjećen nastup u Bessonovu "Petom elementu". Nastupom na 58. Dubrovačkim ljetnim igrama, po Marku Sjekavici jednom od najzamjećenijih dijelova Igara, dokazala je zašto je zapravo slavna.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
rem u zadru!
Prepoznatljiva vizura zadarskoga Foruma postala je labirintom za električne autiće. Jacques Houdek mijenja festivalske satnice. U antičkoj Saloni snimaju se pornići. Obuzima li nas kultura šećerne vate i kokica, te zašto ne marimo za (mal)tretiranje kulturnog dobra?
pročitaj cijeli tekst
mikser
kućanstvo u muzeju
arhiva
Kuhinja i kupaonica, ekskluzivni teritorij žena, nisu time nevažniji cilj masovne industrije koja prepoznaje da ne padamo samo na funkciju, već i na izgled. Na izložbi "Esthétique Domestique“ u Gentu (Belgija) bio je Ivan Kralj.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
špancirajte!

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lijepi i prokleti"
Damir Radić
(NCL Media Grupa, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Zagreb će u rujnu dobiti pravu performersku jesen! Novi projekt Male performerske scene nazvan je "Umjetnost na ulice" i cilj mu je oživjeti ulice i trgove metropole koja zamre čim prestane neka manifestacija. Van perioda raznih festivala, izvedbeni bi program tako mogao postati sastavnim dijelom nove urbane gradske slike. Pozvani su svi izvedbeni umjetnici s područja kazališta, plesa, cirkusa i sličnih izričaja da svojom izvedbom apliciraju za financijsku stimulaciju na adresu [email protected].
kazalište
s dubrovačke strane
Od 24. kolovoza do 2. rujna Varaždin je domaćin još jednog Špancirfesta. Barokni grad deveti put nudi besplatne šetnje među brojnim izlagačima, uličnim predstavama, koncertima i drugim sadržajima.
Iako smo o kazališnoj predstavi "S druge strane" Nataše Rajković i Bobe Jelčića već pisali nakon prošlogodišnje premijere, njezino novo uprizorenje na Dubrovačkim ljetnim igrama bilo je dobar povod da se na nju osvrne i Marko Sjekavica. Taj briljantni uradak, koji vraća vjeru u domaće kazalište, trebao bi biti model i za buduće festivalske koncepcije, ako već nije moguće imati učestaliju vlastitu produkciju te kvalitete, drži naš dopisnik.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu