naslovnica
kolumne
forum
kontakt

glazba
srce od muzike

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
blago baranje


"Srednji spol"
Jeffrey Eugenides
(Vuković & Runjić, 2007.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Riječ dana
rijec_dana.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
kazalište
domaći kraj svetvinčenta
Nakon zadnje ovogodišnje inozemne skupine na Festivalu plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, španjolske Provisional Danza i "El privilegio de morir", nastupile su plesačice Marjane Krajač u koreografiji "Arijadna na Naxosu" koja pokret gradi na temelju Straussova opernog materijala. Čast da zatvore deveto izdanje festivala pripala je Zagrebačkom plesniom ansamblu, koji u "Ogoljenom/Stripped" također promišlja operu, te Plesnom centru Tala čiji je "Ne boj se i mene je strah" koreografirala Ksenija Zec.
Naš sad već diplomirani dubrovački dopisnik, kako u životu, tako i na Dubrovačkim ljetnim igrama, i opet nije mogao odoljeti mamećem glasu Inve Mule. Albanska petoelementska glasotvorka na Luži je nastupila uz bok meksičkome tenoru Ramónu Vargasu. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je pak maestro Vjekoslav Šutej. Opernim isječcima obojana južnojadranska noć nije ostavila ravnodušnom publiku, pa ni Marka Sjekavicu.
pročitaj cijeli tekst
Etnografski muzej Janusa Pannoniusa u Pečuhu  druga je najveća mađarska muzejska zbirka. Snimke svagdana Hrvata u mađarskoj Baranji mogu se pogledati u samoborskoj Fotogaleriji Lang do 21. rujna.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu