naslovnica
kolumne
forum
kontakt
kazalište / skandali
gospodar prstenova

 

književnost / skandali
autori, dignimo glas!
Odlučna da stane na kraj od države financiranim robovlasnicima koji autorima "piju krv", Silvija Šesto otkriva nove detalje svoje sudbine, te poziva kolege književnike da ne žive u strahu, već također dignu svoj glas, kad ga već ne brane ministarstva i udruge.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
ulica ušla u galeriju
Umjetničke intervencije u prostoru javnosti, a potom njihovo galerijsko, "art legitimiziranje" i izložba kao "moguća platforma za razmjenu iskustava i zajedničku akciju", kod The London Police i Tonke Maleković predstavljaju polazišne točke za promišljanje street arta.
pročitaj cijeli tekst
film / skandali
gackanje po govnima
arhiva
Iza "Tvornice misli", skupog kvazifilmića Vedrana Mihletića, stoji 180 tisuća kuna poreznih obveznika koji su mu, putem svojih opunomoćenika u Gradu Zagrebu i Ministarstvu kulture, platili da ih izvrijeđa. I to u prime time-u, molim.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
sedam samuraja

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Najbolji na svijetu"
Zoran Krušvar
(Mentor i Sfera, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Nismo mogli odoljeti i ne uvrstiti ovu priču pod rubriku "Kazalište". Iako je Dikanova objava razvoda u HRT-ovoj emisiji "Otvoreno" postala multimedijalni performans koji je na YouTube-u u roku jednoga dana pogledalo više od 26 tisuća ljudi, farsa javnog bacanja vjenčanog prstena nastavila se objavom popisa nevraćene odjeće Vlatke Pokos iz kojeg je vidljivo da žena ima više bundi nego gaćica. U cijeloj brakorazvodnoj sapunici, nad kojom se zgražaju društveni kritičari, neokrznut je prošao Mislav Bago, taj mali Gollum s posebnim osjećajem za privatno i javno. Komentira Boris Rašeta.
Nakon Floriana Kellera, nova Aquariusova klupska večer nazvana Karusel 30. lipnja pred naše uši dovodi DJs 7Samurai - Toma Wielanda, uz residenta Alena S.-a. Funk, soul, boogie, latin i jazz zajamčit će još jednu ludu atmosferu na dance flooru.
fim
jan u sandale / jan iz sandala
pročitaj cijeli tekst
Čehinje su laki komadi, češki turisti škrti donositelji vlastitih pašteta na plažu zemlje koja se ne srami Gavrilovića, a češki je film u pravilu nešto što se ne smije propustiti. Posljednje je još stereotip koji uglavnom funkcionira pa prije nego što krenete u ljetne demantije na jadranskoj obali, iskoristite priliku za češko filmsko iskustvo na hrvatskom kontinentu. Mica Perić predlaže češki filmski ciklus koji u Tuškancu traje do kraja lipnja, a novi film Jirija Menzela "Služio sam engleskog kralja“ pogledajte 5. srpnja na otvorenju novoga hrvatskoga filmskog festivala - Vukovar Film Festivalu.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu