naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
küba - putovanje uzvodno
Zahvaljujući rojektu "Küba - putovanje uzvodno" (nastao pod imenom Francesce Von Habsburg), istanbulski polusvijet zarobljen u televizorima tegljačem napušta svoj prigradski slam i putuje prema austrijskoj prijestolnici.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. lipnja: Natječaj za mlade pisce NOVO!!!
Deadline 30. lipnja: Natječaj za pisce i pjesnike NOVO!!!
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

film
seoske cure neće u školu
arhiva


"Psi i klaunovi"
Josip Mlakić
(V.B.Z., 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


"Art&Photography" naziv je izložbe nastale u suradnji s Branetom Kovičem i Galerijom Fotografija iz Ljubljane, koja se u novigradskoj Galeriji Rigo može pogledati do 25. lipnja. Skupna izložba istražuje paralelizme između fotografija i grafika, mjesta gdje se te dvije vizualne prakse približavaju, ali i razilaze.

pročitaj cijeli tekst
Filmovima jugoslavenske kinematografije od kojih bi mnogi netragom nestali u "bespućima povijesne zbiljnosti", da ih Oberhausenova vrijedna ruka nije sačuvala, divila se u MM centru naša raspisana Nataša.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
fotografije & grafike

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura
dijele dvije knjige
Pétera Esterházyja

"Njemačka u šesnaestercu"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu

kazalište
a što su nam sad skuhali
Bonnie i Clyde hrvatskog kazališta i opet su uspjeli ubiti često učmalu svakodnevicu domaćeg teatra. Dugo očekivana nova predstava u režiji Nataše Rajković i Bobe Jelčića "S druge strane" oduševila je premijernu publiku u ZKM-u svojim uspješnim miješanjem kazališne i nekazališne stvarnosti, doslovnim ičitavanjem jezičnih formi ili pak seciranjem atrofiranih međuljudskih odnosa, sve s humornim efektom. "80 minuta kazališne sreće", nazvao je njemački kritičar njihovu kultnu predstavu "Nesigurna priča". Čini se da kuhar i kuharica i danas znaju recepturu za takvo jelo.
intervju
dobrović: kukavičluk je legitiman
Četvrti Queer Zagreb festival završio je 29. travnja. Gotovo dva mjeseca poslije stigli su predugo čekani odgovori na pitanja upućena Zvonimiru Dobroviću, umjetničkom voditelju zagrebačkog festivala. Čovjek je vrijedno radio pa mu ne uzimamo za zlo. A nekako se i poklopilo s terminom održavanja, ove godine međunarodne, povorke ponosa, takozvanog Gay Pride-a, koji je i naš sugovornik prokomentirao. Dobrović, koji za sebe priznaje da je konjušar u duši, pa mu je teško ne hvaliti svoga konja, priznaje da oko sebe vidi kukavičluk, od kukavičluka LGBTIQ osoba, preko kukavičluka hrvatskih queer umjetnika, do kukavičluka kazališnih i gradskih vlasti koje čine sve da nezavisna kultura i njezini festivali budu queer, čak i kad se tako ne zovu.
pročitaj cijeli intervju