naslovnica
kolumne
forum
kontakt
skandal
močvara vara?
kazalište
obljetnička fakiseja u svemiru

 

film
sevdah od bosne
Možda na ivici mitoloških vizija o Bosni i Zapadu, ili pak traganju sreće u nečem vječnom "drugdje", gdje su fast food restorani apotekarski čisti, a dječacima s harmonikama cvjetaju ruže i tulipani, novi film Ognjena Sviličića "Armin" ipak nije izgubio mnogo na sevdahu.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
ci-ci-ci-cipelići
Koju marketinšku strategiju odabrati? Predstava Male scene "Zabranjeno za mlađe od 16" dočekana je đonom od strane jednih dnevnih novina koje su sablaznile "lezbijske scene". A Vitomiri Lončar više bi odgovaralo da je predstava dočekana cijelom cipelom.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
recitacija za mrtve
arhiva
Dok su se europske nacije sjatile u Helsinki ne bi li tražile nasljednike Eurosongovih Lordi zombija, posjetili smo tamošnju izložbu "Vjetar s Istoka" koja pokazuje da Azija daleko drukčije poima smrt.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
k kao konstrukcija

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Povjesničarka"
Elizabeth Kostova
(Algoritam, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


pročitaj cijeli tekst
Otvorena paljba između nekako već u startu omraženoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i pomalo a priori romantizirane "stjegonoše urbane kulture" Močvare nastavlja se. Čini se da je Bandić ovaj put ipak uzeo konkretniju municiju - obznanivši da je Grad Močvari dao tvornicu na Savi za dvije kune, a ona ga već duže vrijeme za nemali novac iznajmljuje Novoj TV, u čijoj je emisiji "U sridu" i sam gradonačelnik svojedobno gostovao te se nije mogao načuditi kad je saznao da je studio u kojem se ista snima - dio prostora koji je gotovo džabe dan na upravljanje Udruženju za ravoj kulture - za kulturne svrhe. Iako URK u ovom slučaju očito i ima ponešto razloga za znojenje, odgovorio je hladnim otvorenim pismom u kojem odnos s Novom TV nazivaju "sponzorstvom" te da su sva sredstva utrošena u navodnu obnovu zgrade.
Počeo je deseti Festival alternativnog kazališnog izričaja. Do 27. svibnja obljetničko izdanje FAKI-ja isporučit će desetak kazališnih, performerskih i glazbenih programa koji će, u dobroj staroj ATTACK!-ovoj tradiciji, pred očima Zagrepčana igrati bez naplaćivanja ulaznica. Od lutkarskih i multimedijalnih projekata do cirkuskih i performerskih sadržaja, koji svojim low-budget ili no-budget egzistiranjem u cijelu izvedbu unose i daleko više duha od onog koji se može vidjeti u mainstream kazalištu, na FAKI-ju ćemo vidjeti i feminističku predstavu osnovnoškolaca, spoj baleta i breakdancea, ali i vertikalni ples po zidovima Muzeja za umjetnost i obrt. Poljska, Srbija, Italija, Belgija, Britanija, Španjolska, Litva i Hrvatska zemlje su koje su nastupom na FAKI-ju počastile njegov jubilej.
Izložba Zlatka Kopljara "Iz serije K" prati umjetnika od njegovih prvih performansa u 90-ima do novih radova. Klečanje na ulicama New Yorka, razbijanje maljem zidova galerije ili blokiranje ulaza u muzej, samo su neki od radova koji se do 30. svibnja mogu pogledati u osječkoj galeriji Waldinger.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu