naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
šest sestara
Olga, Maša i Irina. Puta dva. "Tri sestre" koje će u HNK živjeti zbog srednjoškolaca koji ih vidjeti moraju i "Tri sestre" koje će u Studentskom centru živjeti zbog studenata koji ih vidjeti žele. Koje su se više približile smislu Čehovljeve drame?
pročitaj cijeli tekst
film
kinematografsko jajce
Odjavna rola "Karaule", desetog filma Rajka Grlića, može poslužiti kao zgodna ilustracija da je komunistička Jugoslavija ipak vjerovala u Uskrs. Evo je, nu, diže se koprodukcijski. Koje su i kakve implikacije ovog "pravog srastanja", analizira Boris Rašeta.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 26. travnja: Natječaj za dramske pisce
Deadline 30. travnja: Natječaj za film, video i multimediju NOVO!!!
Deadline 30. travnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 10. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 11. svibnja: Natječaj za karikaturiste
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

likovnost/moda
što rade kad ne nose...
arhiva


"Glineni kolos"
Philippe Fusaro
(SysPrint, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva ovog se vikenda održao 28. SFerakon. Ovogodišnji Dani znanstvene fantastike bili su u znaku afirmacije horora kao žanra pa je promovirana i zbirka priča hrvatskih autora prigodno nazvana "Zagrob".
pročitaj cijeli tekst
... revije? Modeli koji će nositi novu modnu kolekciju hrvatskog dizajnera Silvija Vujičića, u stvarnom su životu njemački porno glumci. Konačno modna revija na kojoj se nitko neće pitati jesu li manekeni homoseksualci! Kupus.net predstavlja queer fuckere.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
horor kao žanrNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Queer Zagreb dijele ulaznice za predstavu

Cie. IDA / Mark Tompkins:
"Song and Dance"

kazalište
queer počinje predavanjem

Iako festival službeno počinje u utorak, Queer Zagreb i Goethe Institut u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu već za ponedjeljak, 24. travnja, u 18:30 zakazuju susret u prostorima akademije. Svi se pozivaju na predavanje Raimunda Hoghea, njemačkog koreografa i dramaturga koji otvara ovogodišnji Queer Zagreb predstavom "Swan Lake, 4 Acts“ u utorak u Tvornici. Hoghe je karijeru započeo pišući za tjednik "Die Zeit". Od 1980. do 1990. godine radio je kao dramaturg koreografkinje Pine Bausch u Tanztheateru Wuppertal o čemu je objavio dvije knjige. Od 1989. radi kao koreograf i redatelj u suradnji s brojnim glumcima i plesačima. Danas je jedan od najznačajnijih autora nove kazališne scene u Europi.

likovnost / film
judino evanđelje vizualizirao je hrvat!
"Evanđelje po Judi" uzbudilo je oko Uskrsa cijeli kršćanski svijet. Pronađene skripte i snimljeni dokumentarac, koji je imenom producenta National Geographica dao nezanemariv prilog vjerodostojnosti dokumenta, bacaju posve novo svjetlo na ulogu Jude; "izdaju" mu je navodno naredio sam Isus. Javnosti je, međutim, bilo nepoznato da je uvid u spise i dokumentaciju za cijelo vrijeme pripreme dokumentarca imao i jedan naš sunarodnjak. Upravo je rođeni Zagrepčanin Gordan Ključec napravio storyboard za film National Geographica. Kupus.net donosi razmišljanja ovog talentiranog ilustratora, a da biste stekli dojam kako je Ključec zapravo zamislio film "Evanđelje po Judi", ekskluzivno donosimo i dijelove njegova storyboarda koji je još do jučer bio strogo čuvana svjetska tajna.
pročitaj cijeli tekst