naslovnica
kolumne
kontakt

 

likovnost
anatom opreza
"Anatomije opreza" naziv je izložbe Zlatana Vehabovića koja se do 25. ožujka može pogledati u Galeriji Bačva HDLU-a. Šest radova nastalo je u posljednjih godinu i pol dana, i sve prožima moment katastrofe ili potpunog kolapsa "koji visi kao Demoklov mač nad protagonistima"...
pročitaj cijeli tekst
film
holivudska lajka
Mickey Rourke nikad neće dobiti Oscara. Akademijin crveni tepih prije svega legitimira film kao političku govornicu ili područje globalnog angažmana - angažirano stradanje pojedinca nije mu važno osim ako nije vezano uz kongres CIA-e ili putovanje prvog čovjeka na Mjesec.
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
rezervirajte se za ples


"Bijeg od budućnosti"
Darko Lukić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Mare
kuharica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal
ministrovi veliki i mali
anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Dugo se čekalo na objavu rezultata potpora javnih potreba u kulturi RH na području tzv. novomedijskih kultura. I kad se Ministarstvo konačno udostojilo iste objaviti, pokazalo je više nego otvoreno sramotan stav da je cijeli taj sektor zapravo "javno nepotreban". Umjesto lanjskih 5,6 milijuna, ovom je sektoru mahom nezavisnih kulturnih radnika dodijeljeno bijednih 4,2 milijuna kuna, što je smanjenje za 25 posto. Oni milijunima ionako bogatiji sektori kao što su kazalište, muzeji, glazba ili časopisi rezani su za 5 do 9 posto, čime su tzv. novi mediji očito odabrani kao "najlakše" žrtveno janje "krize". Ministre, baš ste na pravima našli štedjeti!
Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu ove godine slavi desetu obljetnicu. Ta ne beznačajna brojka sigurno je dobar razlog da već sada, dok vas proljeće vara burom i snijegom, rezervirate svoje ljetne datume za posjet upravo ovom festivalu. Od 24. do 28. srpnja mjestašce u središtu Istre, pod selekcijskom programskom palicom Snježane Abramović, ugostit će predstave iz Njemačke, Belgije, Kube, Švicarske, Španjolske, Poljske, Portugala, Izraela i Srbije.
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. O poremećenima u svojoj okolini, ali i svojoj vlastitoj poremećenosti, Jasmina Trifunović piše u novom nastavku "Anatomije ženske konstruktivnosti". Naša je kolumnistica došla i do zapanjujućeg okrića - za hipohondriju su najviše krivi liječnici: nemojte se družiti s njima i budite zdravi u blaženom neznanju!
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu