naslovnica
kolumne
kontakt

 

kazalište
deus ex machina xenophobica
Osvrt na strategiju izvedbenog okršaja "Bakhi" s "idajnicima" za novi broj Zareza donosi naš urednik. Jesu li autori i sami zaboravili na Gavellin postulat o centralizaciji odgovornosti kao motora kazališnog djelovanja, s kojim su okitili video tjeralicu na zagrebačkoj izvedbi?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (15)
kuja mi je u glavi
Naša kolumnistica dijeli spavaću sobu s jednom gospođom iz reklame. Šta sobu? Dijele isti krevet. Ona što Jozu zivka da će joj serija pa da brzo postavi antenu, i njoj viče cijele dane i noći, direkt u uho. Kako li je kuja samo tamo dospjela? I kako kuje uopće dospiju u naše glave?
pročitaj cijeli tekst
film
dok nas ispuh ne rastavi
arhiva
Ljubav prema silikonskoj ljepotici okosnica je komedije "Lars and the Real Girl" koja je u kina privukla tinejdžere željne humora američkih pita. Za njih "glup film", za našu je Micu nježna i bolno lijepa drama o osamljenosti.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
protiv zaglupljivanja


"Patrola na cesti"
Jurica Pavičić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Zoran Zeleni
ostriczelenalista.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
mikser
kupite si močvaru!
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti. Prema sudu Marka Sjekavice, najzanimljiviji dio postava upravo je onaj koji otkriva manje poznata imena kao što su Lesser ili Schmidt-Rottluff. Dakako, i ljubitelji Kandinskog, Dixa, Kleea ili Kirschnera neće ostati zakinuti ako do 20. siječnja posjete Klovićeve dvore. Dobre i loše strane postava secira naš kritičar.
Prostor nekadašnje Močvare pušten je na dražbu. Početna mjesečna cijena je 12.007,08 kuna i ono što je zanimljivo, raspisuje se upravo za djelatnost kombiniranih "kulturnih programa" i "ugostiteljske djelatnosti" (ono što je Močvare na neki način i stajalo glave). URK-ovci sad mogu legalno, za novce, ponovno otvoriti šank, budući da im propozicije idu na ruku. Još jedino ako žele investirati 35 kuna po kvadratu.
pročitaj cijeli tekst
Istjerivanje kina iz centra grada u multipleks trgovačkog Tower centra, riječko je poglavarstvo nagnalo na reakciju i Riječani su dobili ANTIPLEKS, art kino u prostoru nekadašnjeg kina Croatia. Čestitamo!

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu