naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
ubojstvo u kugli
Umjetnost traži raznolike načine razumijevanja stvarnosti. Ukoliko ste propustili selekciju suvremene umjetnosti ARS 06 u Kiasmi u Helsinkiju, Ivan Kralj donosi vam impresionistički zapis o prepariranim labudovima i ubojstvima u staklenim kuglama.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 1. prosinca: Natječaj za predstave NOVO!!!

film
svaka ti bradata dala!
arhiva


"Crnci u Firenci"
Vedrana Rudan
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izložba Tanje Tintor Keller naslovljena "Kolo uokolo" zatvara se u Galeriji Karas 21.11. Niz autoportreta odjevenih u slavonsku narodnu nošnju funkcionira u svijetu lišenom boje, svijetu ugljena na platnu.

pročitaj cijeli tekst
Provokativni miks zapaljivih penisa, debelih majki i prepariranih sinova nije mogao promaknuti Kupusovu oštrom oku. Film mađarskog redatelja Gyorgyja Palfija zove se "Taxidermia" i, nakon ZFF-a, eto ga u kinima.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
autoportreti u nošnji

film
sindrom ćorave koke

Iako se na prvi pogled čini da je i četvrti Zagreb Film Festival u metropolu doveo mudar izbor svjetske filmske produkcije, Nataša Bodrožić dovodi u pitanje i mudrost i izbor festivalske prakse koja kao vlastite reference navodi tek prijepis programa velikih festivala kao što su Cannes, Berlin ili Locarno. Nedostaje li Zagreb Film Festivalu art direktor, pa samim time i umjetnička vizija, ili sjajni vatrogasni partiji adekvatno supstituiraju sindrom ćorave koke?

pročitaj cijeli tekst
kazalište
dinamični i samokritički slobodni pad
Nakon što je u ponedjeljak klub Močvara na savskome nasipu doživio povijesni, iako možda ne povijesno presudan, trenutak kročenja jednoga HDZ-ova ministra u odaje te institucije nezavisne kulture (Božo Biškupić na vratima se pojavio nenajavljeno, bez rezervacije, zaobišavši protokol, ne bi li iz prve ruke provjerio što to smeta gospođama Lederer i Vrgoč, sad već kultnim licima s "rukavica za pljeskanje"), publika ovog inovativnog festivala nije štedila ruke, čak ni bez rukavica. Intenzivnim je pljeskom i ovacijama prekidana i ispraćena izvedba dinamične, samokritične i nekomplicirano duhovite predstave "Fritt Fall" koju autorski potpisuju Circo Aereo i Rinne Radio. Nakon nizozemskih predstavnika Circusa Klomp, zagrebačkoj se publici ukazuju Hrvati - Grupo Amazonas, Tigar Teatar i Hram.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu