naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (6)
čekajući pravoga mačora
Kad živite na najvišem katu, nekako se, prirodno, noću poželite razgolititi. Ta iznad vas je samo običan, vrući limeni krov! Tko bi vas s takvog krova uopće mogao špijunirati? Naša kolumnistica Jasmina Trifunović shvatila je da svojom golotinjom može probuditi najniže životinjske strasti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 25. kolovoza: Natječaj za izvedbene umjetnike
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave
Deadline 8. rujna: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije

likovnost
maske, klaunovi i...
arhiva


"Tigrova mast"
Dražen Katunarić
(autorova naklada, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


U galeriji MMC Luka u Puli otvorena je multimedijalna izložba Ivone Verbanac pod nazivom "Olly'w'ood". Odbacivši holivudski inicijal, umjetnica je ponudila svoje viđenje problema u suvremenom maslinarstvu, kao i položaja masline kao agresijom džunglirane biljke pri naoko humanom naumu.

pročitaj cijeli tekst
Na avionsku smo kartu kao odredište upisali Pariz, a sve zbog tamošnje retrospektive američke umjetnice image arta, konceptualne i performerske Cindy Sherman. U Jeu du Paume vodi nas Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
džungle maslina

kazalište
hoće li gromaču izlemati baba?

Zadnja ovogodišnja kazališna premijera na Dubrovačkim ljetnim igrama je "[email protected]čka.hr". Paolo Magelli, Željka Udovičić i prijatelji prema Aristofanovim motivima stvorili su Pticograd na novoj "kazališnoj" lokaciji Medarevo, još jednom davši force diskusiji o ambijentalnom kazalištu. Trinaest ptica-glumica u perju otišao je pogledati i Marko Sjekavica kojeg je pradavni i sveopći ljudski mit o letenju inspirirao za dubinsku analizu granica slobode čiju latinsku inačicu Dubrovnik grad nosi čak i na zastavi. Smiju li se slikati ružne slike, treba li tetku poslati u onu stvar, može li se gradonačelnicu gurnuti pod tuš od noćnoga bokarića i hoće li Tatjanu Gromaču izlemati njezina baba?

pročitaj cijeli tekst
likovnost
emmy goes to... oscar
Animirana špica ovogodišnjeg Oscara, u produkciji Luminus Studija, osvojila je Emmyja za "Outstanding Main Title Design". Ideja da se u istom filmskom okviru spoje Humphrey Bogart, James Dean, John Wayne, Godzilla, Judy Garland i mnoge druge (živuće ili ne) holivudske ikone, naišla je na opće oduševljenje kako publike, tako i stručne javnosti. Hrvatskom dizajnerskom studiju, nakon sjajno primljene MTV špice s astronautima, dalje se mogu smiješiti (i ne samo holivudske) zvijezde.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
i
Festival novog cirkusa
dijele
dvije

festivalske majice


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu