naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost / moda
drugarice, složno!
"I neka mi još pričaju da smo živjeli u mraku", zapisao je u knjigu dojmova izložbe "Drugarica a la mode" 77-godišnji posjetitelj. Izložba Tončija Vladislavića preselila je u London. Propustili ste? Nataša Bodrožić nije.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (5)
oteti flomaster
Jednoga crnog dana nestao je Jasminin crveni flomaster za CD-e. Zvati 92? Prijaviti krađu? Tko bi mogao biti toliki drznik? Hoće li poslati psa u šinteraj? Hoće li klince poslati u dječji dom? Pravo je čudo do kojih je sve otkrića tog dana došla. Ma sigurno je i Tesla nekoć imao crveni flomaster.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. svibnja: Natječaj za likovne umjetnike
Deadline 31. svibnja: Natječaj za školu dokumentarnog filma
Deadline 31. svibnja: Natječaj za mlade umjetnike (različita područja)
Deadline 1. lipnja: Natječaj za eksperimentalni film i video
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče NOVO!!!
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

glazba
mormoni i amiši
arhiva


"Lolita u Teheranu"
Azar Nafisi
(Naklada Ljevak, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izložba fotografa Damira Kalogjere nazvana "Osmijeh" uokviruje projekt u kojem autor dovodi posjetitelje pred objektiv svoga aparata, pod uvjetom da imaju osmijeh na licu. Radovi u zagrebačkoj Galeriji Križić Boban mogu se pogledati do 26. svibnja.
pročitaj cijeli tekst
Prijateljice Perić-Bodrožić donose (postmodernistički?) osvrt na koncert grupe Calexico održan u dvorani Pauk, u Zagrebu. Beogradu, Sarajevu, Ljubljani? Hm, pitajte mormonsko-amiške lidere ove španjolsko-kanadske grupe.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
samo ptičica, molimNAGRADNA IGRA
Kupus.net i Fraktura dijele
dvije knjige
Heike Geißler

"Rosa"

kazalište
traže se nove cirkuske predstave
Festival novog cirkusa u studenom će doživjeti svoje drugo zagrebačko izdanje. Mala performerska scena stoga je raspisala natječaj za predstave koje će se izvesti na novom međunarodnom susretu suvremenog cirkusa. Za sudjelovanje se mogu prijaviti profesionalne i amaterske cirkuske, kazališne, plesne ili performerske skupine koje apliciraju predstavom novog cirkusa, a festival će financirati izvedbe njihovih premijera. Ovogodišnji FNC fokusirat će se na fizikalnu odrednicu visine i uz nju pripadajuće elemente moći, te rezultirajuću društvenu diferencijaciju; ali bit će prihvaćene i ostale predstave ukoliko svojim kvalitativnim doprinosom nastavljaju razvoj hrvatskoga novog cirkusa.
pročitaj cijeli tekst natječaja
kazalište
fakijanje po ulicama, treći put
Deveti Festival alternativnog kazališnog izričaja već treću se godinu događa bez vlastitog prostora u kojem bi Attack! mogao smjestiti bar dio pozvanih predstava. Zbog izmještenosti same organizacije na ulicu, program devetog FAKI-ja također osvaja taj slobodni dio gradskog teritorija, namjeravajući privući pažnju i šire publike, te joj pružiti uvid u predstave izvan kazališnog mainstreama, kao i izravnu interakciju. Festival traje od 23. do 27. svibnja, a nakon svečanog otvorenja nastupom puhačkog orkestra Šiba i Batina na Mažurancu, nastupa još dvadesetak grupa iz Hrvatske i ex-Jugoslavije, Velike Britanije, Poljske, Argentine i Španjolske. Festival zatvara gala spektakl u SC-u, gdje ćete se frizurom, šminkom, odjećom, plesom i zabavom moći vratiti u gimnazijske dane i uzbuđenje maturalne večeri.