naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište / intervju
tko stoji iza izakulisa.com?
Nakon što je s nekoliko zapisa uskomešao kazališnu javnost, blog izakulisa.com potaknuo je i brojna naklapanja o identitetu autora. Donosimo ekskluzivni razgovor s negativcem koji se usudio pisati o Dubravki Vrgoč, Gordani Vnuk i Nori Krstulović.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
ivan supek (1915.-2007.)
Katastrofa duha plašila je Supeka dulje od spoznaje o ograničenom roku vlastitoga trajanja. Taj dalekovidni mislitelj izričito je tražio da ga se poštedi grandioznih ispraćaja kakvi su tako precizno opisivali duhove jednog Tuđmana ili Šuška.
pročitaj cijeli tekst
kazalište / skandal
džip i slonovsko pamćenje
arhiva
Poput svih najpametnijih, niti Boris Rašeta nije pogledao navodno Enohulno skrnavljenje nacionalne kulture, ali to ga nije spriječilo da nepozvan progovori o Glembajevima, tim glasnim slonovima što ne vide dalje od džipa.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
kad piškenje nije gratis
Ruka većeg školarca koja manjem školarcu prepriječi put do zahoda, nemio je scenarij školskog bullyinga koji na simboličkoj razini naznačuje da i olakšati se nekad nije - nimalo lako. Iz mikrokozmosa takvog, rekli bismo, uobičajenog školskog svijeta, dvoje je odbačenih postavilo temelje Terabithije, umišljenog utočišta za one koji odbijaju darvinističku teoriju odrastanja. Jači doista preživljavaju, ali kako pokazuje "Most za Terabithiju", često i pogibaju tražeći snove.
književnost
pitaj za treći ask

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. ožujka: Natječaj za 42. Zagrebački salon
Deadline 31. ožujka: Natječaj za Biennale mladih
Deadline 15. travnja: Natječaj za pjesnike NOVO!!!
Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Izvan igre"
Michal Viewegh
(Profil, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


film
bore lee is back!
Od 25. do 31. ožujka, ove godine u kinu Central, održava se Revija amaterskog filma. Šesto izdanje RAF-a obilježava veliki povratak Bore Leeja, jednog od najaktivnijih filmskih autora na području amaterske produkcije. Zagrebačkoj će se publici sinjski borac predstaviti s čak tri filma; u igranoj konkurenciji su premijera "Maskiranog pljačkaša" (Bore se ovdje, osim nunčaka, prihvatio i redateljske palice te montažne konzole), kao i "Zlatne čaklje", prvi igrani film od osamostaljenja Crne Gore, u kojem Bore glumi glavnu ulogu, a muziku potpisuju Mc Marko, McNiggor i Rambo Amadeus. Dokumentarna "Borilica" zapravo je edukativni video u kojem jedini pravi hrvatski akcijski junak pokazuje pokrete i vježbe disanja. Na ovogodišnjem RAF-u prikazat će se 300 filmova iz 10 zemalja.
pročitaj cijeli tekst
Svakodnevne projekcije dokumentarnih filmova u 19 sati u galeriji Nova početkom sljedećeg tjedna najavit će prvoaprilski vikend u kojem se odvija treći Anarhistički sajam knjiga. Program na Cjetnom trgu i u prostorima Zelene akcije potražite ovdje.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu