naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

skandal
kako smo popušili štiklu
Severinina maestralna pobjeda na Dori natjerala je bolji dio intelektualne "kreme" na zgražanje. Kupus.net staje u obranu heroine novog hrvatskog dadaizma i pokazuje zašto su nam njezinom štiklom zapravo svanuli - bolji dani.
pročitaj cijeli tekst
film
povraćajmo zajedno!

Kad smo čuli da su se na prvim projekcijama filma "Hostel" gledateljima dijelile vrećice za povraćanje, morali smo i sami provjeriti o kakvoj je to strahoti riječ. Izvješće o filmu podnosi Robert Kovačić. Koji je svoj ručak zadržao za sebe. U želucu.

pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. ožujka: Natječaj za skladatelje
Deadline 31. ožujka: Natječaj za dizajnere
Deadline 1. travnja: Natječaj za priče
Deadline 1. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 2. travnja: Natječaj za predstave
Deadline 5. travnja: Natječaj za kratke priče
Deadline 20. travnja: Natječaj za suvenire
Deadline 30. travnja: Natječaj za kipare
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dizajnere NOVO!!!
Deadline 1. svibnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 1. svibnja: Natječaj za dokumentarne filmove
Deadline 20. lipnja: Natječaj za izložbe
Deadline 15. srpnja: Natječaj za filmove u jednom kadru

skandal
dragi bruce lee...
arhiva


"Hej, Nostradamuse!"
Douglas Coupland
(Celeber, 2005
.)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Izložba koja se već naputovala zemalja (Švicarska, Španjolska, Njemačka, Češka, Austrija, Portugal, Francuska, Slovenija), trenutačno se nalazi u Gradskom muzeju Karlovac. "In absentia", praški zapisi Stanka Abadžića, mogu se pogledati do 29. ožujka.
pročitaj cijeli tekst
Danas nije lako biti ni spomenik. Dok čekamo restauraciju mostarskoga brončanoga kipa Brucea Leeja, Boris Rašeta napisao je emotivno pismo legendi koja je nakon 111 dana morala biti spremljena u skladište.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
prag u karlovcu

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i
Što čitaš?
poklanjaju vam knjige

"Snaga utopije"
(Dražen Šimleša)
i "Permakultura"
(Graham Burnett)

književnost
anarhisti, pripremite se!
Dolazak proljeća i ove će godine obilježiti Anarhistički sajam knjiga. Glavni dio programa drugog ASK-a održat će se u bivšoj tiskari Borba na Cvjetnom trgu. Od 31. ožujka do 2. travnja tamo će se održavati sajam knjiga, novina i časopisa, radionica shopliftinga, predavanje i diskusija o psihijatriji iz anarhističke perspektive, predstavljanje anarhističkog izdavaštva i povijesti sajamske "zemlje partnera" - Češke, a predstavit će se i grčki Anarhistički crni križ. U galeriji Nova održat će se izložba anarhističkih plakata iz Španjolskog građanskog rata, te projekcije filmova o španjolskom anarhističkom pokretu. U Močvaru će tijekom ASK-a useliti talijanski hardcore punk band EU's Arse, šibenska Nula, regionalni Amok i britanski punk-reggae band P.A.I.N.
kazalište
kvalitetan fast food
Nova predstava Teatra Exit "SHAKEspeare na EXit" već u naslovu pretendira biti vrlo osobno tumačenje svjetskog dramatičara. Poigravanje Shakespeareovom materijom u predstavi je najmanje osobno, a prilično svjetsko. Izbjegavajući konkretne apsurde hrvatskog društva, autori se hrabro suočavaju tek s vlastitom akademijom. Ostalo su više-manje univerzalni fenomeni; Hamdija, TV prodaja, "Gospodar prstenova" ili "Ratovi zvijezda" kao da su prepisani iz udžbenika parodije, doduše vješto i sa znatnim doprinosom karikaturalne onomatopeizacije likova koja zna biti i zabavna.
pročitaj cijeli tekst