naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost / moda
od hipija do vjeroučiteljica
Od hipijevske "top shop" mode, preko heklanja i nosivih goblena, polugolih žena i poluodjevenih muškaraca, sve do performansu uvijek sklone Ivane Popović koja je na Cro-a-Porteru odijevala i ubijala lutke, pratila je Jasna Rausavljević.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. ožujka: Natječaj kratkoga filma
Deadline 31. ožujka: Natječaj za filmove NOVO!!!
Deadline 31. ožujka: Natječaj za fotografije
Deadline 10. travnja: Natječaj za filmove
Deadline 11. travnja: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. travnja: Natječaj za umjetnike (različita područja)
Deadline 24. travnja: Natječaj za dizajn
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Crnac"
Tatjana Gromača
(Durieux, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Ivan Košutić:
"Nije da brijem, ali..."
21.3.2005.-27.3.2005.

U Galeriji Vladimir Bužančić (Novi Zagreb) kiparica Đurđa Gudlin Zanoški izložila je svoje najnovije radove sakralne tematike, pod zajedničkim nazivom "Per Crucem ad Lucem". Izložba traje do 6. travnja.
pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
uskrsni mozaici
film
živjeli za hladno pivo

Revija amaterskog filma u Centru za kulturu Trešnjevka otvorena je filmovima koje je publika prošle godine nagradila najjačim pljeskom. Četvrti RAF nastavljen je produkcijom iz 2004. i s početka 2005. godine. Osim odličnih filmova, tu su i mlade nade hrvatske estrade ZENPOP te nešto malo hladnog piva. Malim slovima, da ne biste slučajno pomislili kako je Mile okupio dečke samo za ovu prigodu. A piva ima dosta svaki dan. Gazda birtije bit će opet zadovoljan, a to znači da ćemo igrati džaba pikada i piti na veresiju.

likovnost
pronaći i situirati sebe

Nakon što je dobro primljena u beogradskom Muzeju savremene umetnosti, izložba "Situated Self: Confused, Compassionate and Conflictual" putuje u Helsinki gdje će ju se moći posjetiti u City Art Museumu od 22. travnja do 6. lipnja. Među dvadesetak poznatih europskih umjetnika Hrvatsku predstavlja Vlatka Horvat. Izložba se fokusira na potrebu i nužnost lociranja i situiranja samoga sebe unutar društvenog konteksta. Izložba potencira početak i održavanje dijaloga, sposobnost i želju za konfrontiranjem različitih stavova.