naslovnica
kolumne
kontakt

 

film
ljudi s velikim č
U inat tezi da multipleksima antipod može biti samo antipleks, onaj kaptolski, koji se Movieplex zove, pokušava (bar katkad) graditi odmak od standardno bljutavog komercijalnog kino repertoara. "Valcer s Bashirom" odgledala je i naša filmska Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (16)
slalom u dioni
Dok se tristo tisuća Hrvata znoji na zubatome alpskom suncu, a oni u domovini status na sljemenskoj loži kupuju za 4.500 kuna, Jasmina Trifunović skija među policama postsocijalističkih dućana i u mislima sanjka po novozagrebačkim brdima-atomskim skloništima.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
plavi jahači, žute krave
arhiva
Izložba „Tiha pobuna – najveći majstori njemačkog ekspresionizma“ u Galeriji Klovićevi dvori predstavlja radove jednog od najznačajnijih pokreta u povijesti moderne europske umjetnosti...


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
grobar na otvorenju


"Ljubim tvoje usne tisuću puta"
razni autori
(Planetopija, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Kojotica
kojotica.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
mikser
pozdrav iz chicaga
glazba
picigin u veljači
Postoje stereotipne razglednice iz Chicaga, kao što je, primjerice, ova naslovna fotografija. Svako mjesto koje želi biti "svjetsko" ima takvu turističku aureolu. Doći u Chicago, a ne dotaknuti Cloud Gate, prošetati barcelonskom La Ramblom, a ne popiti s izvora, sletjeti u Pariz, a ne popeti se na Eiffelov toranj - to su oni tipični turistički grijesi. No, ako želite ponijeti kući sliku samo svog Chicaga, Nataša Bodrožić nudi mogući putokaz - vrzmanje po "etničkim kvartovima" i otkrivanje malih art znakova.
pročitaj cijeli tekst
"Pinuccio Lovero. San ivanjske smrti”, film o talijanskom grobaru, otvorit će službeni program petog festivala dokumentarnih filmova ZagrebDox. Od 23.2. do 1.3. u Kinu Studentskog centra moći će se vidjeti oko 150 dokumentaraca.
U danima kad nove mjere popularnosti prelaze u sintagme "napuniti Arenu Zagreb", pa se na nisku uspješnih mogu tek upisati Thompson, Lepa Brena ili Zlatko Sudac, puna velika dvorana Doma sportova, i to uz srdačnu podršku medijskog organizatora Radija 101, može se učiniti ne baš značajnim pothvatom. Kontekstualizacija Bandićeve megalomanije ne može dakako biti novo mjerilo uspjeha, što potvrđuje i Mica Perić, samo "jedna od" posjetiteljica velikog koncerta TBF-a.
pročitaj cijeli tekst

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu