naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
osedlana žena
Osedlane poput najobičnijih kobila ili pak svezanih vratova poput neposlušnih kuja, submisivne pred mužjakom, Newtonove žene žrtve su posve nove reinterpretacije svijeta modne industrije. Poeta ili stari jarac? Pita se Nataša Bodrožić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
matadori umrljani krvlju
Tinejdžeri u mokrim kupaćim gaćicama na plažama od sjevera Amerike do juga Hrvatske, četrnaestogodišnjaci koji postaju časnici Legije stranaca, krvave majke i još krvaviji krotitelji bikova... U Parizu je bila Jasna Rausavljević.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 28. veljače: Natječaj za umjetničke rezidencije
Deadline 28. veljače: Natječaj za sufinanciranje filmova
Deadline 28. veljače: Natječaj za izložbe
Deadline 1. ožujka: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. ožujka: Natječaj za scenariste NOVO!!!
Deadline 15. ožujka: Natječaj za izložbu
Deadline 28. ožujka: Natječaj kratkoga filma
Deadline 31. ožujka: Natječaj za fotografije
Deadline 10. travnja: Natječaj za filmove
Deadline 11. travnja: Natječaj za kazališne predstave
Deadline 15. travnja: Natječaj za umjetnike (različita područja)
Deadline 24. travnja: Natječaj za dizajn NOVO!!!
Deadline 14. lipnja: Natječaj za pjesnike
Deadline 30. lipnja: Natječaj za izložbe

književnost
špijuni besmisla
arhiva


"Autobiografija Josifa Staljina"
Ričard Luri
(Clio, Beograd, 2004.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Lars Sunesson:
"Bits of my past"
21.2.2005.-27.2.2005.

Muzej za umjetnost i obrt organizirao je izložbu akademske slikarice i svoje restauratorice Alme Orlić. Njezinih sto ulja na platnu nazvanih "Muzejski krajolici" može se pogledati do 6. ožujka.

pročitaj cijeli tekst
Junak njegove nove knjige poručuje mu da je tek "kolateralna žrtva" u aferi tajnog praćenja. O tome što uzbuđuje Stipu Mesića, državni neprijatelj Ivica Đikić razgovarao je s našim Mićom Vujičićem.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

glazba
house među sisama
Subota 26. veljače u Bestu će biti posebno vruća. Iza gramofona i miks pulta stat će DJ Diva, jedina DJ-ica na svijetu koja posao odrađuje u toplesu. "SEX EDITION" Body & Soul programa kao glavnu gošću dovodi amsterdamsku majstoricu housea koja je glazbenu karijeru počela na dočeku Nove godine 2002. kad se na "Expornstar" partyju jedan od najavljenih DJ-a nije pojavio. Diva se zaletjela kući, uzela svoje ploče i pred tisuću raspojasanih ljudi obilježila noć. Kad ju je netko zamolio da skine grudnjak, ona je ljubazno poslušala i toples zvijezda bila je rođena.
likovnost
sto muzejskih ulja
likovnost
hrvatska čipka za svijet
Muzej kostima i čipke u Bruxellesu ugostio je zagrebački Etnografski muzej. Na izložbi "Čipkarstvo u Hrvatskoj" belgijska se publika može uvjeriti u bogatu tradiciju hrvatskih čipkarskih tehnika. Zastupljene su paška (čipka na iglu), lepoglavska (čipka na batiće) i hvarska čipka (čipka od agave). Osim izložaka iz zagrebačkog, u Bruxellesu se predstavljaju i izlošci iz splitskog Etnografskog muzeja te izlošci Zadruge lepoglavske čipke. Ministarstvo kulture RH, koje je i pokrovitelj ove izložbe, te hrvatsko Povjerenstvo za UNESCO, još čekaju rezultate kandidature hrvatskog čipkarstva za upis na UNESCO-vu listu "Remek-djela usmene i nematerijalne baštine čovječanstva".