naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
nakon brda i - krdo filmova

 

mikser
pozdrav iz moldavije
Moldavija, zemlja s onu stranu zavjese, zemlja iz koje ni vizionari bez viza mrdnuti prelako ne mogu, privukla je našu Natašu Bodrožić koja je za nju prvi put čula dok je još "Dinastija" igrala na našim televizorima u boji.
pročitaj cijeli tekst
film
bog trenutka
Jedan od najvećih i najutjecajnijih filmaša Ingmar Bergman ukazuje se do početka studenoga kroz ciklus u zagrebačkom kinu Tuškanac. Kultne radove švedskog boga sudbonosnog filmskog trenutka, koji je prije srpanjske smrti režirao njih 62, preporučuje Mica Perić.
pročitaj cijeli tekst
likovnost
mikronarativi
arhiva
Oktobarski salon najveća je beogradska smotra suvremene likovne umjetnosti, a proteklih se godina transformirao i u jedno od vodećih regionalnih art događanja. Preporučuje Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
fotke 123 autora

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave


"Lov na divlju ovcu"
Haruki Murakami
(Vuković & Runjić, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Nepoznati pjesnik
pjesmeomirni.blog.hr


pročitaj cijeli tekst
Ono što mnogi nazivaju zagrebačkom verzijom Motovuna, štoćereći sponzorski debelo financirane filmske fešte i fešte uopće, kraće nazvano Zagreb Film Festival, a još kraće ZFF, po peti se put održava u metropoli, nekako istodobno dok se u Evenju Molu otvaraju nova "kina s pet zvjezdica", čime paralelno svjedočimo sreći i tuzi općega hrvatskog kino (s)provoda. Grad u kojem su umrle "obične" kino dvorane kroz Zagreb Film Festival udaljuje se od uobičajene tugaljke da samo holivudski blockbuster zanima domaću publiku. Od 21. do 27. listopada Kino SC, kino &TD i reanimirano kino Europa prikazat će sedamdesetak filmova iz cijeloga svijeta.
Iako tek naljepnicom, Trg Petra Preradovića preimenovan je u Trg žrtava Milana Bandića. Odluku o novome imenu trga donio je Odbor za preimenovanje koji su oformili aktivisti Prava na grad i Zelene akcije. Svečanom postavljanju novog i vrlo privremenog (promptno uklonjenog) natpisa s novim imenom trga prisustvovali su i stanari Kupske, Galjufove, Varšavske, Erdödijeve i Horvaćanske ulice, Cvjetnoga trga, Trnja, Vrbana, Travna i Borovja, svojevrsnih gradskih žrtvenih punktova. "Žrtve gradonačelnikove sustavne politike bezobzirne eksploatacije grada zaslužuju da najljepši zagrebački trg nosi ime po njima", stoji u priopćenju Odbora.
mikser / skandal
preimenovan cvjetni trg
U Muzeju grada Zagreba do kraja su listopada izložene 123 fotografije pod zajedničkim nazivom "115 godina Fotokluba Zagreb". Iz klupske su zbirke izabrani autori koji su obilježili povijest kluba, i to po principu jedan autor - jedna fotografija.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu