naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (6)
čekajući pravoga mačora
Kad živite na najvišem katu, nekako se, prirodno, noću poželite razgolititi. Ta iznad vas je samo običan, vrući limeni krov! Tko bi vas s takvog krova uopće mogao špijunirati? Naša kolumnistica Jasmina Trifunović shvatila je da svojom golotinjom može probuditi najniže životinjske strasti.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 25. kolovoza: Natječaj za izvedbene umjetnike
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave
Deadline 8. rujna: Natječaj za fotografije NOVO!!!
Deadline 12. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 13. rujna: Natječaj za filmove
Deadline 25. rujna: Natječaj za plesne skupine
Deadline 1. listopada: Natječaj za fotografije

likovnost
maske, klaunovi i...
arhiva


"Tigrova mast"
Dražen Katunarić
(autorova naklada, 2005.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Obična i svakodnevna tjelesna aktivnost - hodanje - poslužila je Olji Stipanović kao inspiracija za novi ciklus fotografija. Izložba "Walking" u umaškoj Galeriji Marino Cettina može se razgledati do 25. kolovoza.

pročitaj cijeli tekst
Na avionsku smo kartu kao odredište upisali Pariz, a sve zbog tamošnje retrospektive američke umjetnice image arta, konceptualne i performerske Cindy Sherman. U Jeu du Paume vodi nas Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
čovjek koji je bio pučki teatar

Viki Glovacki bio je jedan od najvećih hrvatskih zabavljača i komičara druge polovice 20. stoljeća. "Viki je bio potreba, naša televizija, naš pučki tetar, nepresušni izvor smijeha", rekla bi Nela Eržišnik. Obilježio je i kreirao zagrebačku estradnu scenu od ranih 1950.-ih do sredine 1970.-ih, a autor je stihova mnogih nagrađivanih skladbi. Po najpopularnijoj, onoj "Dobro mi došel prijatel" s festivala Krapina 70, nazvana je i multimedijalna izložba o Vikiju Glovackom u Muzeju grada Zagreba. Autorice izložbe su Vesna Leiner i mr. sc. Maja Šojat-Bikić, a ona je samo početak ciklusa izložbi "Zagrebačke glazbene legende". Uz virtualni jukebox, izložen je i čuveni Vikijev svjetlucavi sako, haljina s nastupa Zdenke Vučković na Prvom pljesku 1957., Vikijev antologijski pulover, nagrade, kao i brojni predmeti iz obiteljske ostavštine. Izložba je otvorena do 3. rujna.

likovnost
olja stipanović hoda

kazalište
hoće li gromaču izlemati baba?

Zadnja ovogodišnja kazališna premijera na Dubrovačkim ljetnim igrama je "[email protected]čka.hr". Paolo Magelli, Željka Udovičić i prijatelji prema Aristofanovim motivima stvorili su Pticograd na novoj "kazališnoj" lokaciji Medarevo, još jednom davši force diskusiji o ambijentalnom kazalištu. Trinaest ptica-glumica u perju otišao je pogledati i Marko Sjekavica kojeg je pradavni i sveopći ljudski mit o letenju inspirirao za dubinsku analizu granica slobode čiju latinsku inačicu Dubrovnik grad nosi čak i na zastavi. Smiju li se slikati ružne slike, treba li tetku poslati u onu stvar, može li se gradonačelnicu gurnuti pod tuš od noćnoga bokarića i hoće li Tatjanu Gromaču izlemati njezina baba?

pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA
Kupus.net
i
Festival novog cirkusa
dijele
dvije

festivalske majice


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu