naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
srame li se modni fotografi
Hrvatski modni fotografi, kad priređuju izložbe, redovito to čine s nemodnom fotografijom. Mare Milin prezentira se intimističkim motivima, a Lupino djecom oboljelom od raka. Srami li se hrvatski modni fotograf činjenice da za život zarađuje slikajući odjeću?
pročitaj cijeli tekst
likovnost
brižno odabrane životinje
U Muzeju za umjetnost i obrt Hrvatski oglasni zbor predstavio je izložbu "Umjetnost uvjeravanja". Povijest oglašavanja u Hrvatskoj, od vremena Austrougarske monarhije, preko doba SFRJ do suvremenosti, proučio je i Ivan Kralj, provjerivši kakva su to bila vremena.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 27. srpnja: Natječaj za film, video, animaciju...
Deadline 30. srpnja: Natječaj za glazbenike i vizualne umjetnike NOVO!!!
Deadline 30. srpnja: Natječaj za likovnjake
Deadline 31. srpnja: Natječaj za plesače i glazbenike NOVO!!!
Deadline 31. srpnja: Natječaj za scenariste
Deadline 31. srpnja: Natječaj za fotografije
Deadline 1. kolovoza: Natječaj za kratke priče
Deadline 1. rujna: Natječaj za predstave

skandal
ne križajte nam bandića!
arhiva


"Dobro je, lijepo je"
Ivica Prtenjača
(Profil, 2006.
)

"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Tomaž Lunder jedan je od troje umjetnika čije samostalne izložbe do 29. srpnja ugošćuje galerija Fonticus u Grožnjanu. Lunderov ciklus Cuba libre (Slobodna Kuba) nastao je za njegova boravka na tom otoku, po tzv. Bresonovskom receptu: atmosfera s metaforom kao priloškom oznakom uvijek mora biti u nekom odnosu, a Tomaž je to naglasio izuzimanjem kolora i traženjem arhaičnog. Uz Lundera izlažu Tisja Kljaković te Relja Rajković.

pročitaj cijeli tekst
Kulturocidni križarski pohod na jumbo plakate s gradonačelnikovim likom, kao očiti poziv na linč dobroga čovjeka, koji se sad valjda, eto, više ni na plakatima ne smije pojavljivati, najoštrije je osudio naš Boris Rašeta.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
kuba bez boje

kazalište
stari lisac dobio zlatnog lava
Pero Kvrgić osvojio je grand prix ovogodišnjeg festivala komornog teatra "Zlatni lav". Prvi put u sedmogodišnjoj povijesti ove međunarodne manifestacije žiri (u sastavu Ivica Boban, Vera Zima i Damir Zlatar Frey) odlučio je glavnu nagradu dodijeliti glumcu, a ne predstavi. Kvrgić je simpatije, a potom i nagradu, osvojio svojim oživotvorenjem "gospodina Greena" u predstavi Planet Art Teatra "U posjetu kod gospodina Greena", koju je režirala Aida Bukvić. Nagradu publike dobio je "Tango" Edwarda Cluga u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora. Poseban žiri nagradu "Garibaldi Stagea" dodijelio je Mojci Malek za najcjelovitiji i najzanimljiviji nastup ovogodišnjeg programa. U Umagu su tijekom ovogodišnjeg "Zlatnog lava" prikazane 64 predstave.
kazalište
a di je to?
Odgovor je: Svetvinčenat je u središtu Istre. Pitajte bilo kog u Žminju, svi će vam znat reć. Sedmi Festival plesa i neverbalnog kazališta (21.-25.7.) dovodi Izraelce, Fince, Francuze, Portugalce, Slovence Hrvate... A i Kupus će, kao medijski pokrovitelj, biti tamo.

NAGRADNA IGRA
Kupus.net i Celeber
dijele dvije knjige
Franklina Foera

"Kako nogomet objašnjava svijet"


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu