naslovnica
kolumne
forum
kontakt

kazalište
dobro o'šo, predsjedniče...

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
arhiva
Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, ništa nije moglo razuvjeriti mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

likovnost
odnesite cirkus kući


"U tvom zagrljaju (...) "
Krešimir Pintarić
(Profil, Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


skupina autora
velikaocekivanja.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
glazba
razmekšane stolice dječaka
Nogometna groznica uvijek je vrijeme lansiranja popularnih navijačkih melodija, zastavica za automobile i slične nogometne rekvizite kakvu obično rado plasiraju masmediji. Ni splitsko-zagrebački kolektiv Dječaci nije mogao odoljeti prigodi. Njihov novi singl zove se "Meko sranje" i izravna je posljedica osjećaja koji definiraju kao "proljev od nogometa". Trojka, naime, diže svoj glas protiv ljetne žege, djevojaka zatvorenih za nova iskustva, komercijalnog reggaea i europskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska nije prvak. "Meko sranje“ je ljetna igra za jesenju dramu koju spremaju izlaskom svog debitantskog albuma - "Drama“.
Izložba "Fragile" Jasne Ozmec u Cirkuskom informacijskom centru kao motive je uzela upravo cirkuski rekvizitarij - slike s reljefima klaunskih noseva, cirkuskih životinja, šarenih lizalica ili kokica u prostor galerije prodiru, međutim, i doslovno. Svi su izlošci odnesivi. Želja je to autorice da posjetiteljima podari dio cirkuske bezbrige i u svakodnevici. Radovi se mogu pogledati i odnijeti sve do 4. srpnja.
U godini kad smo radosno pljeskali ručicama dolasku Georgea Busha, Eurokaz se odlučio usredotočiti na dovođenje drukčijih američkih predstava u centar Zagreba. Dvadeset i drugi festival novog kazališta velik dio svoga programa od 21. lipnja do 3. srpnja posvećuje upravo skupinama s one strane velike bare, kao što su The Wooster Group i Goat Island, ili pak The Nature Theater of Oklahoma. Drugi dio Eurokazova fokusa ove su godine izdanci zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti, te radionica na postulatima Branka Gavelle, dok festival zatvaraju egzotični spektakli - indijski Manganiyar glazbenici, te Kineski nacionalni balet u koreografiji Akrama Khana.

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu