naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

likovnost
od hollywooda do prištine
Idete na Transmediale ili Berlinale? Onda nikako nemojte propustiti fotografsku izložbu "Men, war and peace". U Fondaciji Helmuta Newtona u Berlinu postavljen je gotovo perverzan spoj Paris Hilton i krvavih ulica Nikaragve.
pročitaj cijeli tekst
in memoriam
skrenula s puta lubenica
Anna Nicole Smith u gasila se poput monroe-ovski ispuhane legende koja se nije stigla dokazati. Samoodrživa medijska ikona, koja je na svojim sisama prehranjivala brojne paparazzo djelatnike, pred tastaturu je potjerala i našu Micu Perić.
pročitaj cijeli tekst
mikser
papićev muzej i pljus
arhiva
pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

film
dobro jutro, rista
Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox 26. će veljače u Kinu SC otvoriti premijerna projekcija "Dobrog jutra" Ante Babaje, svojevrsnog pogleda u samoga sebe, filmskoga autoportreta ovog 80-godišnjeg redatelja koji nakon dva srčana i dva moždana udara živi u domu za starije i nemoćne osobe. Intimna filmska priča nastala je zahvaljujući maloj poklonjenoj digitalnoj kameri kojom je Babaja počeo bilježiti svoju domsku svakodnevicu, te tako ispričao potresnu priču o starosti.
likovnost
stari novi portreti
"Portreti" Igora Kuduza u velikogoričkoj Galeriji Galženica mogu se pogledati do 25. veljače. Kuduz je tradicionalni medij polaroid fotografije i žanr portreta izložio estetici takozvane amaterske fotografije, sveprisutne u svijetu interneta, podsjećajući tako da je i stari medij nekad bio "nov".

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 20. lipnja: Natječaj za predstave NOVO!!!


"Miris suhih ruža"
Tim Lott
(Celeber, 2005.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


kazalište
sljedeće jeseni cirkus zvuka
Dojmovi s drugog Festivala novog cirkusa još se nisu ni slegnuli, a Mala performerska scena već je objavila natječaj za nove predstave koje će u studenome biti izvedene na trećem međunarodnom Festivalu novog cirkusa. Kako su Zagreb u proteklom festivalskom izdanju posjetili brojni europski programatori u potrazi za hrvatskim talentima, ova manifestacija defitnitivno je dobro mjesto promocije pomaknutih novocirkuskih predstava kojima aplicirati mogu hrvatske profesionalne i amaterske cirkuske skupine ili one plesne/performerske otvorene istraživanju ovog zanimljivog kazališnog fenomena. U fokusu trećeg festivala jest akustični cirkus, a prijave se primaju do lipnja.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu