naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

kazalište
cirkusi lete u nebo
Drugi Festival novog cirkusa u šest je dana komprimirao najbolje od europskoga novoga cirkusa - 3000 ljudi pohrlilo je konzumirati ovu manifestaciju. Dojmove s drugog FNC-a riječju prenosi Robert Kovačić, a slikom Goran Šarić.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
dekapitirane žene
Natašu Bodrožić posjeli smo u vlak za Graz kako bi pogledala novu produkciju kultne talijanske kazališne skupine Societas Raffaello Sanzio. Gotovo nestvarna "Hey girl!" još je jedan dokaz majstorskog redateljskog potpisa Romea Castelluccija.
pročitaj cijeli tekst

NATJEČAJI U KULTURI I OKO NJE

Deadline 30. siječnja: Natječaj za književnike NOVO!!!
Deadline 31. siječnja: Natječaj za animatore NOVO!!!

mikser
papićev muzej i pljus
arhiva


"Berlinski ručnik"
Dražen Ilinčić
(Fokus komunikacije, 2006.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


"Pockets"
Karate
(Southern Records, 2004.
)


Nakon što je na TV-u izišao iz ormara, Dražen Ilinčić zavirio je i pod ručnik pred moralističkim nizom hrvatskih pisaca kojima je eksplicitna gay proza bila otprilike kao tamjan vragu. Ipak, vrijedi li čemu "Berlinski ručnik"? Odgovara Božidar Alajbegović.

pročitaj cijeli tekst
Likovi iz priča Biljane Cosmogine su stvarni. Mogu se upoznati još iste večeri. Ovo je priča o jednoj takvoj osobnosti, beogradskom umjetniku i osobenjaku koji živi u vlastitom muzeju. Zapis Nataše Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

književnost
gay pod ručnikom

kazalište
kazalište je glupo
Kazalište je glupo, dosadno i ne zanima ih. Tako se izjasnilo 25 posto učenika zagrebačkih srednjih škola koji su sudjelovali u prvom reprezentativnom istraživanju tržišta u hrvatskom kazalištu, i to tržišta mladih. Istraživanje je organiziralo kazalište Mala scena te došlo do poražavajućih podataka. Brojke kažu da 40% mladih slobodno vrijeme provodi u kafiću, 25% pred televizorom, a samo 1,3% odlučuje se na odlazak u kazalište. K tome, 25% mladih ide u kazalište samo kad mora sa školom, a 7% njih nikad nije bilo u kazalištu.
kazalište
muškarac u drugom stanju

Plesna predstava "Stanje br. 2" najnovije je scensko uprizorenje u "mjesecu kazališnih premijera" Teatra ITD. U produkciji BADco., a koreografiji Pravdana Devlahovića, autor zajedno sa Zrinkom Uzbinec u utorak 23. siječnja premijerno izvodi predstavu nastalu iz interesa za snagu preobrazbe koju proces trudnoće, doslovno i metaforički, donosi ženskom tijelu. Koreografija se na apstraktnijoj razini bavi uvjetovanostima koje izbacuju tijelo muškog plesača-izvođača u neko "drugo stanje", trenucima u kojima tijelo postaje bremenito samim sobom. Projekt je ostvaren u suradnji s Kulturom promjene Studentskog centra.


NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH

Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu