naslovnica
kolumne
forum
kontakt

 

glazba
tri vile na objektu sreće
Za sve one koji čeznu za Jadranom utješna činjenica uvijek je bila da čeznu ionako za nečim predvidljivim. Jer doista - treba li mi baš taj Mediteran kakav je nekad bio, te predvidljive hotelske terase, te pjevačice koje vrte iste stihe svakoga dana, svake noći?
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (13)
kad mozak na pašu ode...
... plavuše kolo vode? Ta vicovska dvojba nije mimoišla niti našu kolumnisticu, rasnu crnku, bez silikona u sisama i botoksa u obrazima, koja zna da se tipfeleri u Wordu ne brišu korektorom i koja je svoje klince dojila bez straha da će dobiti opekotine kad podgrije mlijeko.
pročitaj cijeli tekst
kazalište
novo viđenje eurokaza
arhiva
Može li prokušana receptura upaliti čak i ako gledate samo pola predstava i to s pola oka? I to ne zato što ste u kazalištu zaspali, a opreza radi spavate s jednim okom otvorenim! Za sve je kriv i zaslužan jedan doktor.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

mikser
y€$.zgb


"Tragom zmijske košuljice"
Josip Mlakić
(V.B.Z., Zagreb, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Elfrida M. Mahulja
ida.bloger.hr


pročitaj cijeli tekst
Yes.Zgb na engleskom ili Jes.Zgb na hrvatskom, nova je promidžbena krilatica zagrebačke kulturne jeseni. Ta domislica Mirka Ilića, te promocija uglavnom onog što se u Zagrebu najesen ionako događa, stoji 800 tisuća kuna. Na brandu se ne štedi.
in memoriam / ispravka
riječi, riječi, i nove riječi...
anatomija ženske konstruktivnosti (14)
mr. frizura i mrs. jacuzzi
Krava čita novine u carstvu hladovine, dva je slova pročitala, a tri lista progutala... Sad već izlizane stranice novina, usporedive možda još samo s frizurom hrvatskog jet-settera Ante Gotovca, ponosni su spomenik našoj sposobnosti da kao nacija gutamo ama baš sve što servira žuti i manje žuti tisak. A servira nam zemlju u kojoj nas zanimaju (i zabavljaju) neke tužne sudbine ljudi za koje ne znamo točno niti čime se bave, ali je jako važno hoće li se rastati ili ne. Jasmina Trifunović nije mogla odoljeti pisati o bračnom paru koji ju svako jutro dočeka u novootvorenoj pašteti.
pročitaj cijeli tekst
"Smrt Tomislava Ladana golem je i nenadoknadiv gubitak za hrvatsku kulturu, leksikografiju, hrvatski jezik i jezikoslovlje", nova je (i očito lektorirana) verzija rečenice "Smrt Tomislava Ladana golemi je i nenadoknadiv gubitak za Hrvatsku kulturu, leksikografiju hrvatski jezik i jezikoslovlje." Tako je, nakon objave na Kupus.netu o zadivljujuće niskoj razini pismenosti brzojava o odlasku upravo stjegonoše pismenosti, Ministarstvo kulture preinačilo vijest o brzojavu ministra Biškupića na svojim web stranicama. Nije sad jedino jasno je li onda poslan i novi brzojav, ili je tek lažno izvješteno da je poslan "pismeniji" brzojav, da bi se umanjila sramota.

Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu