naslovnica
kolumne
kontakt

 

anatomija ženske konstruktivnosti (17)
hiperhipohondrija
Hipohondrija je bolest kojoj je glavni simptom osjećaj da smo bolesni. Točnije - ona je poremećaj kad se posve normalne tjelesne reakcije počnu tumačiti kao nenormalne i opasne za zdravlje. Naša je kolumnistica otkrila da su za hipohondriju najviše krivi liječnici!
pročitaj cijeli tekst
mikser
dijelimo f book
Dan nakon što je Zagreb Pride još jednom promarširao centrom Zagreba, Kupus.net ušao je u šestu godinu svoga postojanja. Osim intervjua s avangardnom beogradskom kraljicom ženske dominacije (femdoma) Biljanom Kosmoginom, poklanjamo vam i dva primjerka njezine knjige...
pročitaj cijeli tekst
mikser
crtica o lenjinu
arhiva
Dok mali slavenski narodi sa svojevrsnim katarzičnim žarom ruše vlastite povijesne spomenike, Amerika je pojednostavnila vizne režime za krupni otpad istočnoeuropskih civilizacija. Lenjina je posjetila Nataša Bodrožić.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
24.-28.7.2009.

kazalište
novo: perforacije


BESPLATNO DO TVOG KUĆNOG PRAGA!
ili kupi na prodajnim mjestima
SADA I VAN ZAGREBA
klikni da saznaš gdje!


"Puka anarhija"
Woody Allen
(OceanMore, 2008.)


marchelina
matejuska.blog.hr

pročitaj cijeli tekst
kazalište
natječaj za predstave ženskog cirkusa
kazalište
eurokaz počeo igrom
Mala performerska scena raspisala je natječaj za predstave koje će se izvesti na petom Festivalu novog cirkusa. Ovogodišnje izdanje bit će posvećeno ženskom cirkusu. Iako se potiče rad suvremenih cirkuskih autorica, rodna pripadnost kreatora ili izvođača predstave nije presudna ako se rad tiče ženskog pitanja u najširem smislu. Koji su identiteti žene o kojima cirkus još od tradicionalnih formi angažirano govori? Kako cirkuska predstava može raspravljati o rodno-spolnim podjelama danas? Postoji li feminizam u cirkusu i kojim društvenim nepravilnostima u raspodjeli moći autorice posvećuju rad? Kako se prema fizičkom iscrpljivanju postavlja žensko tijelo? Detaljne propozicije natječaja i prijavnicu možete zatražiti na e-mail [email protected]. Rok prijave je 1. rujna 2009.
Perforacijama se zove novi hrvatski festival koji će od 25. do 30. rujna u Dubrovniku i Zagrebu prikazati nove produkcije na polju izvedbenih koncepata kao što su body art, ritual, akcija, happening, intervencija i slično. Uz izbor umjetnika i radova po pozivu, ovaj "tjedan izvedbenih umjetnosti" poziva sve zainteresirane da do 26. lipnja prijave svoje koncepte na e-mail [email protected] Festival organizira udruga Domino, poznatija po Queer Zagreb festivalu, a više informacija o ovom novom projektu dostupno je na www.perforacije.org.
Iako je Eurokaz ove godine odlučio tematizirati odnos kazališta i smrti, dakle prilično ozbiljan, ako ne i smrtno ozbiljan koncept, otvorenje 23. izdanja festivala novog kazališta pripalo je scenografsko-akrobatskoj igri "Les sept planches de la ruse" u kojoj je četrnaest kineskih izvedbenih umjetnika iz Daliana režirao Aurelien Bory, voditelj francuske cirkuske skupine Cie 111, poznate po "Planu B" s osamnaestog Eurokaza. Predimenzionirana kineska igra tangram na pozornici HNK izmamila je srdačni pljesak publike.

Kupus.net je izdašno
sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu