naslovnica
kolumne
forum
kontakt
film
hrvatski animacijski uzlet

 

skandal
koncertna dvorana ulizinski
Biljeteri koncertne dvorane Vatroslav Lisinski na Arsenov su koncert zapriječili ulaz posjetiteljima koji su kasnili pet minuta uz obavijest da "do pauze nitko neće biti pušten na koncert zbog nazočnosti gradonačelnika i premijera". Jednoj je gospođi to objašnjeno i fizički...
pročitaj cijeli tekst
kazalište
proljeće je, a u itd-u nemir
Kazalište Studentskog centra nastavlja s dokazivanjem svojih produkcijskih ambicija. Kreativni nemir u ITD-u ponukao je i istraživački nemir Marka Sjekavice koji je, prije nego što je napisao osvrt, odlučio pogledati barem nisku ITD-ovih predstava.
pročitaj cijeli tekst
anatomija ženske konstruktivnosti (11)
vječna lovišta
arhiva
Postoji više mogućnosti kako si osigurati ukopno mjesto i prateći asesoar koji ide uz pogreb kao modni događaj prve klase. Ako nismo velikani pa da nas, važne, zajednica ukopa o svom trošku, ostaje - posmrtna pripomoć.


Kupus.net je dobitnik nagrade Zlatno radio za najbolji hrvatski web 2004.
  (powered by 101)

kazalište
protiv mobitela


"Sjajna svjetla, velegrad"
Jay McInerney
(Fraktura, 2008.)


"Orašar" i "Alisa i Vivaldijeva četiri godišnja doba"
(Bulaja naklada, 2004. i 2005.)


Scorpy
jezicnisavjetnik.mojblog.hr


pročitaj cijeli tekst
skandal / kazalište
plavci priveli zelenog
Jedanaesti FAKI započeo je skandaloznom odlukom zagrebačke policije da nasred Trga bana Jelačića, a radi tobožnje brige za javni red i mir, upotrijebi silu nad španjolskim performerom Adrianom Schvarzsteinom i privede ga u policijsku postaju. Iako je FAKI performans Greenmana uredno prijavio, negodovanje građana što odvode performera, pa čak ni intervencija Španjolskoga veleposlanstva, nije razuvjerila mlade policajce da na umjetniku istreniraju strogoću. A što je skrivio? Donosimo opis cijelog događaja i ekskluzivne fotografije.
Kratkometražno izdanje 18. Animafesta, svjetskog festivala animiranog filma održat će se od 31. svibnja do 5. lipnja u rijetkim zagrebačkim kinima koja nisu pojeli multipleksi - Europa, Central i Grič, te Otvorenom kinu Gliptoteka. Na festival stiže više od 500 filmova sa svih kontinenata, a u natjecateljskom se programu nalazi čak pet filmova hrvatskih autora (Simon Bogojević Narath, Veljko Popović, Bruno Razum, Matija Pisačić i Tomislav Findrik). Organizatori su najavili i bogat prateći program iz kojeg svkako treba izdvojiti selekciju afričkog filma.
"093/90-60-90" naziv je nove predstave autorice Katarine Đurđević premijerno izvedene u Zagrebačkom kazalištu lutaka. U izvedbi Tamare Curić, ova plesna i video kritika usmjerena je na položaj mobitela u društvu, te opću prevlast tehnologije.
pročitaj cijeli tekst

NAGRADNA IGRA

Kupus.net
trenutačno
ne dijeli ništa.
A zašto?


Kupus.net je izdašno
financiran od strane Ministarstva kulture RH
i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba


Kupus.net je dobitnik
Plakete RIWS Akademije
OSUP-a za 2006. godinu